Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 29-10-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Gevaarlijke medicijnen verloren

HOUTEN Donderdagmiddag heeft zich een vrouw bij de politie in Houten gemeld om aan te geven dat zij gevaarlijk medicijnen was verloren. Het betreft pillen die bij verkeerd gebruik zeer gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. De pillen zaten verpakt in een wit / rose doosje van ongeveer 10 bij 5 centimeter.

De politie roept mensen op bij het vinden van deze medicijnen direct contact op te nemen met de politie of dichtst bij zijnde apotheek

Jongens met nepvuurwapen en masker aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft donderdagavond twee minderjarige jongens aangehouden omdat zij met maskers op en met een nepvuurwapen liepen.

Tijdens de surveillance stonden agenten omstreeks 21.30 uur voor het verkeerslicht te wachten toen een bestuurder naar de agenten kwam en verklaarde dat hij twee jongens met vermoedelijk een vuurwapen en maskers had zien lopen. De jongens zouden zich volgens de melder ter hoogte van het parkeerterrein van het Antonius ziekenhuis bevinden.

Uit voorzorg werd door de agenten in kogelwerende vesten en met assistentie van collegas de buurt rond het parkeerterrein afgezet. De agenten zagen op de Koekoekslaan een jongen met een masker op lopen. De jongen 15 jaar uit Nieuiwegein - werd direct aangehouden. Ook zijn vriend 14 jaar uit Nieuwegein - ging in de boeien. Uiteindelijk bleek dat beiden jongens het masker en het neppistool dat inmiddels was weggegooid op de kermis hadden gewonnen. Door de inzet van de politie waren de jongens enorm geschrokken. Op het bureau werd het tweetal door hun ouders opgehaald.

De politie wil de anoniem gebleven melder bedanken voor zijn alertheid.

Man aangehouden voor vernieling

IJSSELSTEIN Op de Voorstraat heeft de politie in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 oktober een man aangehouden voor het vernielen van een ruit van een horecagelegenheid.

Door personeel van de zaak werd omstreeks 02.55 uur naar de politie gebeld dat een lastige klant een ruit had ingeslagen van de zaak. Ter plaatse kwam de medewerker met de klant naar buiten. De politie hield de 29-jarige man uit IJsselstein aan en nam hem voor verhoor mee naar het bureau.

Onderweg naar het bureau bleef de man vervelend, schold de agenten uit en wilde niet blijven zitten. Op het bureau bleek dat de verdachte mogelijk ook verantwoordelijk was geweest voor een vernieling van buiten verlichting eerder op de avond bij een pand aan de St. Nicolaasstraat.

Straatroof

VIANEN Op de De Looch vond donderdagavond een straatroof plaats waarbij de verdachten geen buit meenamen.

Een 38-jarige vrouw uit Vianen reed omstreeks 21.20 uur met haar fiets over De Looch toen zij plotseling door een onbekend persoon van haar fiets werd geduwd. De man kwam direct zeer dreigend naar de vouw toe en eiste geld. Even plotseling liet de verdachte het slachtoffer los en verdween zonder buit.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.