Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 29-10-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht Stad

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Beveiligingspersoneel en politie hielden vrijdagmorgen tegen
01.30 uur op Hoog Catharijne twee inbrekers aan. De mannen, een 26-jarige inwoner van Utrecht en een 30-jarige man uit Houten, waren door de beveiligers gesnapt toen zij inbraken in een winkel op Hoog Catharijne. Na een korte achtervolging werd het duo aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Een getuige zag donderdagavond rond 23.20 uur een autokraak op de Abstederdijk en waarschuwde de politie. Die hield kort daarop een 28-jarige Utrechter aan. De man bleek onder invloed. Hij verklaarde de ruit van de auto te hebben vernield voor de kick. Hij had alleen een pen en een aansteker gestolen.

Bromfietscontrole

UTRECHT - De politie hield donderdagmiddag en -avond een grote bromfietscontrole. In totaal 56 tweewielers werden naar twee controlepunten gebracht. Van hen hadden 26 bestuurders alles in orde. De overige 30 bestuurders kregen 57 bekeuringen. Twintig bonnen werden geschreven voor opgevoerde brommer/scooter, negen voor het niet tonen van de verzekering en zeven voor een ondeugdelijke rem. Eén persoon gaf een valse naam op.

Duidelijk geen rijbewijs

UTRECHT - Agenten zagen donderdagavond tegen 20.30 uur op de Hollantlaan een automobilist meerdere overtredingen maken. Zij hielden hem staande. De man kon geen rijbewijs tonen. Toen hij ook niet meer uit zijn geboortedatum kwam, werd hij aangehouden. De man bleek een 42-jarige inwoner van Amersfoort te zijn die niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij kreeg meerdere bekeuringen.

Hennepplantage aangetroffen

UTRECHT De politie trof donderdagavond in een woning aan de Ibisdreef een hennepplantage aan. In totaal werden 197 planten en accessoires inbeslaggenomen. De elektriciteitsmaatschappij stelde diefstal van stroom vast en deed aangifte. De politie onderzoekt de zaak.