Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 29-10-2004

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding
ZUIDLAREN Donderdagavond is een 51-jarige inwoner van Assen aangehouden, nadat hij onder invloed een aanrijding had veroorzaakt. De man reed met zijn auto over de Stationsweg en trok met zijn rijgedrag de aandacht van overige weggebruikers. Toen een achterhem rijdende auto, bestuurd door een 32-jarige inwoonster van Assen, hem inhaalde, gaf de man gas bij en botste tegen achterzijde van deze auto. Bij controle bleek de man nogal gedronken te hebben en aan het bureau blies hij 2.4 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor is aan de man een dagvaarding uitgereikt.

Paardentrailer gestolen
BARGER COMPASCUUM Tussen donderdagmiddag en donderdagavond is er een paardentrailer gestolen aan het Scholtenskanaal WZ. De trailer stond achter de woning. Het betreft een trailer van het merk Hunbaur is zwart van kleur met daarop een witte kap. De schade wordt geschat op ongeveer 4500,- euro.

Verdachte van diefstal aangehouden
COEVORDEN Bij een bedrijf aan De Voorde werd donderdag een personeelslid betrapt bij het stelen van enkele koeken. De verdachte, een 39-jarige vrouw uit Klazienaveen, is aangehouden. Zij is voor verder onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. De vrouw is door de werkgever geschorst.

Winkeldief aangehouden
ZUIDLAREN Bij een winkel aan de Stationsweg werd donderdag een man betrapt bij het stelen van een trui. De man, een 29-jarige inwoner van Zuidlaren, liep met de trui onder zijn jas de winkel uit. Het winkelpersoneel achtervolgde de man en kon met behulp van enkele omstanders de man aanhouden en overdragen aan de politie. De man is verhoord en kreeg een snelrechtdagvaarding mee.

Zakkenrollers actief
MEPPEL Donderdag werd in Meppel door 3 personen aangifte gedaan van het rollen van hun portemonnee. Een vrouw uit Meppel en een vrouw uit Utrecht ontdekten op de weekmarkt aan De Wheem, dat hun portemonnees uit de boodschappentas c.q. uit de jaszak waren gestolen. Van een vrouw uit Staphorst werd de portemonnee gestolen toen zij winkelde in een winkel in de Swaenenborgh. In de portemonnees zaten kleine bedragen aan geld, alsmede diverse pasje.

Schennispleger
BORGER Twee meisjes van 12 jaar, uit respectievelijk Grolloo en Papenvoort, werd donderdagmiddag geconfronteerd met een schennispleger. De meisjes fietsten over de Rolderstraat van Borger naar Rolde. Ter hoogte van Lunsberg liep een man op het fietspad, die bij het naderen van de meisjes zijn geslachtsdeel toonde. De meisjes zijn geschrokken naar huis gefietst. Het betrof een man van om en nabij de 50 jaar, met wat onverzorgd haar en een baardje.

Auto uitgebrand
KLAZIENAVEEN Donderdagavond laat is er op de Verlengde Scheperweg een auto uitgebrand. De 34-jarige bestuurder uit Klazienaveen bemerkte plotseling dat zijn auto de geest gaf. Toen geprobeerd werd de auto te starten, schoten de steekvlammen onder de motorkap weg. Kortsluiting is vermoedelijk de oorzaak. Van de auto bleef niet veel over.

Woningbrand
HOOGEVEEN Donderdagavond omstreeks 23.00 uur werd een brand ontdekt in een woning aan de Oranjestraat. Het vuur in de hal van de woning kon met poederblusser bestreden worden. Naast brandschade in de hal, was er veel rook en roetschade in de gehele woning. Niet uitgesloten wordt dat kortsluiting in de meterkast, oorzaak is van de brand.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur.
Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.