IMPRESARIAATJACQUES SENF

Pluk Redt de Dieren als muzikale theatervoorstelling in de theaters vanaf mei 2006

Dit jaar werd het originele verhaal van Annie M.G. Schmidt Pluk Redt de Dieren voor het eerst in boekvorm gepubliceerd. Deze uitgave bereikte in minder dan vijf maanden een recordoplage van 100.000 exemplaren. Het succes van dit boek krijgt in het theater een vervolg: in mei 2006 gaat de muzikale theatervoorstelling van Pluk Redt de Dieren in première.

Muzikale theatervoorstelling
De muzikale theatervoorstelling Pluk Redt de Dieren, voor iedereen vanaf 5 jaar, is de opvolger van Pluk van de Petteflet, die in 2004 bekroond werd met de ANWB Publieksprijs voor Beste Kleine Musical Productie. In 2003 en 2004 bezochten ruim 110.000 bezoekers deze voorstelling.
Bruun Kuijt en Wil van der Meer maken de theaterbewerking en Bruun Kuijt is tevens verantwoordelijk voor de regie. Peter van Hintum componeert de muziek. Producent is Matthijs Bongertman die afgelopen jaren succesvolle jeugdvoorstellingen heeft uitgebracht als Koningen van Katoren, Scheepsjongens van Bontekoe, Pluk van de Petteflet, nijntje de musical en nijntje is er weer.

Pluk Redt de Dieren
In de Petteflet wonen niet alleen Pluk en Aagje, maar ook Spijtebijt. Spijtebijt woont bij tante Pleeg. Hij is nogal bijzonder, want hij bijt. En daarna heeft hij altijd spijt. Spijtebijt past niet zo goed tussen al die beschaafde mensen van de Petteflet. Dat komt omdat hij is opgevoed door twee beren. Spijtebijt mist de beren verschrikkelijk. Samen met Pluk gaat hij op zoek naar zijn berenouders in het geheime gebied van de Weerman. Maar Spijtebijt kan zich daar ook al niet beheersen. Als hij de Weerman bijt, gebeurt er een verschrikkelijk ongeluk. Warm en koud gaan door elkaar! Bibberende olifanten zitten op ijsschotsen in de sneeuw en puffende pinguïns hangen aan lianen in de tropen onder de felle zon. Dat kan niet lang goed gaan. De dieren moeten gered! Redt Pluk de dieren?

Tekst: Bruun Kuijt en Wil van der Meer
Muziek: Peter van Hintum
Regie: Bruun Kuijt
Producent: Matthijs Bongertman, Stichting Internationale Producties Leeftijd: Voor iedereen vanaf 5 jaar
Speelperiode: Vanaf april 2006
PR en Perscontacten: Impresariaat Jacques Senf, kantoor Amsterdam, Tel: 020-6208804, Contactpersoon: Liesbeth van Biezen Tourneeplanning: Impresariaat Jacques Senf, Maasland, Tel.:
010-5923155, fax: 010-5915159, www.senf.nl

29 okt 04 11:41