Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 29 oktober 2004

BZK-ambtenaren doen vrijwilligerswerk voor ANGO tijdens personeelsdag in Amersfoort

"Gesprekken over mogelijkheden voor nadere samenwerking in 2005"

AMERSFOORT - Handicap.nl, de fondswervingsorganisatie van de ANGO in Amersfoort, gaat in 2005 in gesprek met de directie Personeel, Organisatie en Informatie Rijk (POIR) om mogelijkheden te onderzoeken voor nadere samenwerking. Dat hebben beide partijen woensdag afgesproken tijdens een personeelsdag voor ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die plaatsvond in Amersfoort.

Bijna vijftig rijksambtenaren hebben woensdag aan den lijve ondervonden wat sociale cohesie is, of juist niet is. Op eigen initiatief deden ze onder meer mee met een collecte voor Handicap.nl in de binnenstad van Amersfoort. Ook brachten zij een bezoek aan het kantoor van ANGO in Amersfoort, en woonden ze een rolstoeltenniswedstrijd bij in Sportingclub Bokkeduinen Amersfoort. Daar hield Ton Rietveld (manager van de Nederlandse Paralympische tennisploeg) tevens een toespraak voor de BZK-ambtenaren. De top van het Nederlandse rolstoeltennis, onder wie Esther Vergeer, is tot en met 31 oktober op het sportpark in het kader van de finale van de NEC Wheelchair Tennis Masters 2004.

"Leuk voor een ambtenaar om nu voor een particuliere vereniging en op een geheel andere manier dan in het dagelijkse werk met een publieke zaak bezig te zijn", zegt een van de deelnemende ambtenaren. "En dan niet vanachter het bureau, maar op straat. Het leverde positieve reacties op van het publiek. Maar dat was misschien toch omdat we als ambtenaar incognito waren." Een ander zag er stof in voor een cabaretachtige sketch met vijf manieren om de collectant te omzeilen. "In de gesprekken met de gehandicaptenorganisatie ANGO bleek hun grote behoefte om kennis te delen met de overheid over de dagelijkse problematiek van gehandicapten", aldus een medewerker van de POIR. "De rijksoverheid kreeg het verwijt dat ze daar niet genoeg op ingaat en dat ze daardoor onvoldoende weet wat er leeft en daardoor onvoldoende ziet wat er - soms met minder kosten - verbeterd kan worden."

Robert Delhaas, adviseur directieraad ANGO/Handicap.nl, is blij met het initiatief van de POIR om voor deze personeelsdag contact te zoeken met de ANGO. "De overheid heeft laten zien dat zij bereid is tot sociaal-maatschappelijk handelen, door actief mee te doen aan en na te denken over oplossingen voor gehandicapten en chronisch zieken in Nederland. Er waren zelfs ambtenaren die een vrije dag hebben genomen om mee te kunnen doen. Als uitvloeisel van deze succesvolle personeelsdag zullen er in 2005 gesprekken worden gehouden over een mogelijke nadere samenwerking tussen het departement en ANGO. Daar zijn we uiteraard bijzonder blij mee."

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht