1e persbericht van vrijdag 29 oktober 2004

Eindhoven 29-10-2004 - berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor diefstal

Op een bedrijfsterrein aan de Joost de Momperstraat is donderdag om 18.55 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie had een melding gekregen dat drie mannen een gebouwtje op dat terrein openbraken. Toen de politie ter plaatse kwam waren de mannen bezig oud ijzer uit het gebouwtje op een aanhanger te laden. Twee mannen vluchtten en de derde wilde ook wegrijden met de auto met aanhanger. Hij kon aangehouden worden. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Man slaat met hamer

Een 19-jarige Eindhovenaar is donderdag in zijn woning in Woensel aangehouden nadat hij eerder op de avond een 26-jarige plaatsgenoot met een hamer op het hoofd heeft geslagen. De mishandeling gebeurde op het Generaal Hardenbergpad. Mogelijk is de aanleiding het feit dat het slachtoffer een relatie heeft gehad met de vriendin van de verdachte. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een lichte hersenschudding over. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Vrijdag om 1.00 uur is op de Wattstraat een 36-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim
1,4 promille. De man moest het rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Twee mannen met gestolen fiets aangehouden

Op de Bennekelstraat zijn donderdag om 20.15 uur twee Eindhovenaren van 19 en 16 jaar oud aangehouden. Zij zaten samen op een fiets die op 10 september op de Leenderweg was gestolen. De eigenaresse van de fiets stond die dag met iemand te praten toen haar fiets achter haar rug gestolen werd. In de tassen aan haar fiets zat ook haar tas met daarin haar pinpas. Daarmee werd 1000,= van haar rekening gehaald. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Geld weg na inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Churchilllaan is in de nacht van donderdag op vrijdag ruim 3000,= weggenomen. Van het bedrijf is een deur opengebroken.

Best: Man verdacht van fietsdiefstal

Een 22-jarige Roemeen zonder vaste woonplaats is donderdag om 16.50 uur op de Spoorstraat aangehouden. Hij liep daar met een moutainbike die nog op slot was. Hij zou de fiets gekocht hebben. De man is ingesloten. Hij bleek illegaal in Nederland te zijn. Na verhoor over de fiets wordt hij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Heeze: Fietsendieven aangehouden

Donderdag om 19.00 uur zijn op de Geldropseweg twee mannen van 29 en 46 zonder vaste woonplaats aangehouden. Zij reden ieder op een fiets. Een fiets was diezelfde dag in Heeze gestolen. De andere fiets is mogelijk ook gestolen maar dat moet nog onderzocht worden. De twee verdachten zijn ingesloten.

Maarheeze: Automobilist gewond na aanrijding met tractor

Een 86-jarige automobilist uit Venlo is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een tractor op de Moonslaan. De automobilist reed niet voldoende rechts en botste tegen het wiel van de aanhanger van de tractor die hem tegemoet kwam gereden. De tractor werd bestuurd door een 46-jarige man uit Someren. De man uit Venlo is met diverse kneuzingen in het St. Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen.

Eersel: Laptops gestolen na inslaan ruit

Bij een winkel aan de Nieuwstraat is vrijdag rond 4.10 uur de etalageruit ingeslagen. Uit de winkel zijn in ieder geval twee laptops gestolen. Getuigen zagen twee mannen die met een moker de ruit insloegen. Ze waren gemaskerd en reden na de diefstal weg in een donkere VW Golf.

Veldhoven: Sieraden weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Van Vroonhovenlaan zijn donderdag tussen 13.45 en 19.40 uur sieraden weggenomen. Om binnen te komen is aan de achterkant van de woning een raam opengebroken.

Venlo / Eindhoven : Oplichter gearresteerd

Het Interregionaal bureau geld- & waardeverkeer (IBGW) heeft samen met de recherche in Veldhoven, de politie Limburg-Noord en de drie Brabantse politiekorpsen een oplichter gearresteerd die voor 13.000 tot 14.000 euro goederen kocht met valse Irischeques. De 36-jarige Nijmegenaar werd al langer gezocht en liep in de nacht van zaterdag op zondag in Amsterdam tegen de lamp bij een routinecontrole. De eerste aangiftes kwamen bij de politie in maart binnen. Maar de man was vooral actief in juni en juli.

Hij kocht met de cheques spullen als GSM's, fototoestellen, sportartikelen, kleding en drank in onder andere Geldrop, Veldhoven, Mierlo, Oirschot, Son, Waalre, Eindhoven, Beek en Donk, Lieshout, Helmond, Hilvarenbeek, Goirle, Oisterwijk, Moergestel, Beneden-Leeuwen, Gennep, Venlo, Weert, Mill, Uden, 's-Hertogenbosch, Cuijk, Boxtel, Veghel, Grave, Oss, Sint Oedenrode, Nistelrode, Heesch en Boxmeer. Van de gekochte spullen is niets meer terug gevonden omdat de man die direct doorverkocht.

De man is na zijn aanhouding voorgeleid aan de officier van justitie en zit in ieder geval vast tot aan de zitting.

Het Interregionaal bureau geld- & waardeverkeer (IBGW) is een samenwerkingsverband van de zes zuidelijke politieregio's. Het bureau onderzoekt in samenwerking met de lokale politie fraudes met geld en betaalmiddelen en levert expertise op dat gebied. Daarbij werkt het bureau veelvuldig samen de beveiligingsafdelingen van vooral (grote) banken, creditcardmaatschappijen, Interpay Nederland B.V., de parketten in het samen-werkingsverband, evenals diverse parketten in het land en het Landelijk Bureau Fraude (L.B.F).