Het Nederlandse Rode Kruis


29 oktober 2004
Rode Kruis met tienermoeders naar Artis

Tienermoeders staan vaak helemaal alleen voor de opvoeding van hun kinderen

Afgelopen week gingen Rode Kruis-vrijwilligers met een groep tienermoeders naar Artis. Waarom juist tienermoeders? Inez de Boer van het Rode Kruis: "Deze meisjes staan helemaal alleen voor de opvoeding van hun kind. Op jonge leeftijd een kind opvoeden is een hele klus. Ze hebben weinig geld, dus leuke activiteiten zoals dagjes uit zitten er helemaal niet in. Door zo´n uitstapje worden hun zorgen verlicht en kunnen ze weer even vrij zijn. De Rode Kruis-vrijwilligers zijn ook allemaal jonge vrouwen. Dat contact met leeftijdsgenoten is natuurlijk ook heerlijk."

Echt genieten

Het Rode Kruis organiseert uitstapjes voor hen

Tienermoeder Tracy (19): Mijn dochtertje Healey heeft het erg naar haar zin gehad. En ik zelf ook, want omdat de Rode Kruis-vrijwilligers ook op haar letten kon ik echt van de dierentuin genieten. Niet alleen voor de moeders en kinderen was het een geslaagde dag, ook de Rode Kruisvrijwilligers genoten ervan. Vrijwillige coördinator Ingeborg Galama: We zijn met deze groep jonge moeders eerder al een weekje op vakantie geweest. Je kent elkaar inmiddels al wat beter. Het is leuk om even weer bij te praten met iedereen.

Tijdens de vakantieweek ontstonden er vriendschappen. De meiden bleven ook na afloop van de week elkaar zien. En dat is ook de bedoeling want in hun situatie kunnen ze de steun van vriendinnen goed gebruiken

Meer informatie:

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de vacaturebank