Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 29 oktober 2004

Verdachte van gewapende overvallen aangehouden

Man wordt verdacht van het plegen van meerdere overvallen

Enschede

Op donderdag 28 oktober '04 werd een 19 jarige man uit Enschede aangehouden. Hij wordt onder andere verdacht van de twee gewapende overvallen gepleegd in de nacht van vrijdag 22 oktober j.l. Deze vonden plaats op de Oude Dijk en de kruising Tusveldburg en de Hoge Bothofstraat in Enschede. In die nacht heeft ook een poging overval plaatsgevonden aan de Kuipersdijk. Hiervan is op woensdag 27 oktober aangifte gedaan. De verdachte wordt tevens verdacht van diefstal van een bromfiets. De man is in verzekering gesteld. ( 04-131170)

Fietsendief op heterdaad aangehouden

De verdachte is een veelpleger, verkeerde onder invloed en werd opgesloten

Enschede

Op donderdag 28 oktober '04 omstreeks 22.36 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er een man was overlopen bij een woning aan de Veenstraat in Enschede. De gealarmeerde agenten zagen op de Beukinkstraat een man met een afgesloten fiets op zijn nek lopen. De man voldeed aan het opgegeven signalement. Hierop werd de man, een 35 jarige Enschedeër, door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man staat bekend als veelpleger en verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd opgesloten. (04-133858)

Controle fietsverlichting

Binnen drie kwartier werden 18 bekeuringen uitgeschreven

Enschede

Op donderdag 28 oktober '04 tussen 19.50 uur en 20.35 uur controleerden twee agenten op fietsverlichting op de Haaksbergerstraat in Enschede. Zij schreven 18 bekeuringen uit voor het ontbreken van de verlichting. Een 17 jarig meisje gaf een vals adres op. Zij krijgt hiervoor ook een bekeuring. ( 04-133802)

Controle voetgangersgebied

Binnen één uur werden 39 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen in een voetgangersgebied.

Enschede

Op donderdagmiddag 28 oktober '04 hielden twee agenten een controle op het fietsen in het voetgangersgebied in het centrum van Enschede. Een 22 jarige man uit Enschede wilde zich op de Raadhuisstraat aan de controle ontrekken en fietste er als een speer vandoor. De agent kon echter harder fietsen en hield de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau die hij na het ontvangen van twee bekeuringen weer kon verlaten. Tijdens de controle, die een uur duurde, werden 39 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen in een voetgangersgebied. ( 04-133712)

Inbraak in winkel

Daders zijn weggereden met een gestolen auto

Losser

Op donderdag 28 oktober '04 omstreeks 6.07 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een winkel aan de Brink in Losser. De winkeldeur werd hierbij compleet vernield. Getuigen zagen de daders wegrijden in een auto en noteerden het kenteken. De auto bleek die nacht gestolen te zijn. De eigenaresse, een 58 jarige vrouw uit Losser, deed aangifte van diefstal. De auto stond geparkeerd aan de Raadhuisstraat in Losser. Het betrof een zwarte Fiat Cinquecento voorzien van het kenteken 68-DT-KX. De Politie Twente stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden. ( 04-133443 en 04-133545)

Gordelcontrole

Zeven bestuurders kregen een bekeuring

Losser

Op donderdag 28 oktober '04 tussen 10.15 uur en 12.30 uur werd er op de Gronausestraat in Losser gecontroleerd op het niet dragen van de autogordel. Zeven bestuurders droegen de gordel niet en kregen een bekeuring. Tevens overschreden drie automobilisten de toegestane snelheid. Zij werden hiervoor bekeurd. ( 04-133580)

Verkeerscontrole

In de binnenstad van Hengelo werd een verkeerscontrole gehouden

Hengelo

Op donderdag 28 oktober '04 tussen 18.30 uur en 21.15 uur werd er een verkeerscontrole gehouden. Er werden 57 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder verlichting. Twee bestuurders van een bromfiets werden bekeurd voor het rijden zonder helm. Op het Stationsplein werden drie bekeuringen uitgeschreven voor het rijden in een geslotenverklaring. Eén automobilist reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Twee bestuurders reden op een opgevoerde bromfiets. En één automobilist droeg geen gordel. ( 04-133816)

Joyriding

De fietsen en schooltas van de daders bleven achter.

Enschede

Op vrijdag 29 oktober 2004 omstreeks 2.53 uur ontdekt een 23 jarige man uit Enschede dat zijn bedrijfsauto, een legertruck, is weggenomen. Hij is onmiddellijk in een ander busje zijn legertruck gaan zoeken. De man trof zijn truck op de Sportlaan in Enschede aan. Hij reed de truck klem en sprak de twee onbekende jongens, die in de truck zaten, aan. De jongens renden er snel vandoor. De 23 jarige man treft achter in de truck twee fietsen en een schooltas aan die niet van hem zijn. Er is geen schade aan de truck ontstaan. De jongens, die onbekend zijn gebleven, kunnen hun fietsen en schooltas bij de eigenaar van de truck weer ophalen. ( 04-133900)

Aanrijding met letsel

Bestuurder met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

Enschede

Op donderdag 28 oktober '04 omstreeks 9.58 uur reed een 20 jarige automobilist uit Rijssen over de Nijverdalseweg in Rijssen. Hij kwam uit de richting van Rijssen. Net na de bocht wilde hij uitwijken voor een vrachtwagen die op zijn weggedeelte geparkeerd stond. Op dat moment hield hij zijn voertuig niet geheel onder controle en kwam op de linker weghelft terecht. Daar botste hij frontaal tegen de tegemoetkomende landrover met caravan aan van een 46 jarige man uit Rijssen. De 20 jarige man is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Politie Twente onderzoekt de aanrijding en maakt proces-verbaal op. ( 04-133511)

Aanrijding met letsel

Onbekend meisje fietst tegen vrouw aan

Almelo

Op donderdag 28 oktober '04 omstreeks 13.10 uur fietst op de Zeven Bosjes een onbekend meisje van het trottoir de straat op tegen een 48 jarige vrouw uit Almelo aan. De vrouw kwam ten val en is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het onbekende meisje is weggefietst. De Politie Twente verzoekt de ouders/verzorgers van het meisje zich te melden. Signalement: ongeveer 8 jaar, blond haar en een brildragend. ( 04-133601)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies een uitslag van 2,4 promille, zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Almelo

Op donderdag 28 oktober '04 omstreeks 18.48 uur werd een 33 jarige automobilist uit Den Ham gecontroleerd op de Violierstraat in Almelo. Bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 2,4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. ( 04-133770)

Controle geslotenverklaring

Dertien bestuurders werden bekeurd

Rijssen

Door de Politie Twente werd op donderdag 28 oktober '04 tussen 16.00 uur en 16.50 uur op de Lichtenbergerweg gecontroleerd in verband met de geldende geslotenverklaring. Dertien bestuurders kregen een boete van E 45,00( 04-133532)

Inbrekers op heterdaad betrapt

Drie mannen worden verdacht van inbraak in een verenigingsgebouw

Almelo

Op vrijdag 29 oktober 2004 omstreeks 2.05 uur surveilleerden agenten door de wijk De Sluitersveld in Almelo. Op een gegeven moment hoorden de agenten een alarm afgaan uit de richting van de WA Gruyterstraat. De agenten zijn onmiddellijk die kant opgegaan. Zij zagen enkele personen lopen die bij het zien van de politie ervandoor gingen. De agenten zijn achter deze personen aangerend en konden twee van hen aanhouden. Het betrof twee mannen van 41 en 35 jaar uit Almelo. Zij werden overgebracht naar het politiebureau alwaar zij werden opgesloten. De derde man had zich verstopt in de bosjes. Nog voor de politie de diensthond kon inzetten kwam de derde man, 39 jaar uit Almelo, mopperend uit de bosjes. Volgens hem konden de honden hem altijd ruiken. Ook hij werd aangehouden en opgesloten. In een verenigingsgebouw aan de W A Gruyterstraat was ingebroken. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (04-13392)

Bromfietscontrole

17 bekeuringen uitgeschreven

Almelo

Op donderdag 28 oktober '04 tussen 14.30 uur en 17.30 uur heeft er een bromfietscontrole plaatsgevonden vanaf de binnenplaats van het politiebureau. Er werden 46 bromfietsen gecontroleerd. - 13 bekeuringen door teveel vermogen (opgevoerd - 1 bestuurder was geen 16 jaar - 1 bestuurder droeg geen helm - 1 bestuurder had geen certificaat - 1 bestuurder had de verzekeringsplaat omgebogen( 04-133735)

verkeerscontrole

48 bekeuringen werden uitgeschreven

Almelo

Er werd op de Wierdensestraat in Almelo van 18.30 uur tot 20.00 uur een verkeerscontrole gehouden en op de Ootmarsumsestraat van 20.15 uur tot 21.00 uur. Totaal werden er 48 bekeuringen uitgeschreven: - 2 bestuurders hadden geen certificaat - 2 bestuurders droegen geen helm - 27 bestuurders voerden geen verlichting - 1 bestuurder had geen gele plaat op de bromfiets - 1 bestuurder van een auto had de APK niet voor elkaar - 13 bromfietsen hadden teveel vermogen (opgevoerd) - 2 bestuurders reden door een geslotenverklaring ( 04-133818)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

---- --