Samas-Groep NV

P E R S B E R I C H T

Baarn, 29 oktober 2004

Samas vereenvoudigt productiestructuur

Samas gaat in de komende maanden een aantal productielocaties herstructureren en integreren. Deze maatregelen worden genomen in het kader van de eind augustus aangekondigde verdieping van het herstructureringsprogramma. De nu voor het derde jaar achtereen krimpende markt voor kantoorinrichting en de overcapaciteit in de sector noodzaken Samas hiertoe.

De standplaats Freiburg wordt door deze maatregelen het sterkst getroffen. Op deze locatie zal de productie worden gesloten en het aantal FTE's met ongeveer 140 worden teruggebracht. De productie-activiteiten van Freiburg zullen voor veruit het grootste deel geconcentreerd worden in Trebbin, Duitsland.

Tussen het einde van het lopende kwartaal en het eerste kwartaal van het volgende boekjaar zal de herstructurering worden gerealiseerd. De maatregelen dragen bij aan een versterking van de concurrentiepositie en een verbetering van de productie-efficiëntie binnen Samas.

Voor deze aanpassingen wordt in de eerste helft van het lopende boekjaar E 23,7 miljoen aan eenmalige kosten genomen. Hiervan heeft E 13,8 miljoen betrekking op extra afschrijvingen op divers onroerend goed. Dit wordt vanaf 1 oktober op marktwaarde gewaardeerd. De afwaardering van dit onroerend goed leidt tot een eenmalige vrijval van latente belastingen van E 5,2 miljoen. De overige voorziene kosten worden genomen voor reorganisatielasten, investeringen in IT en machines en verhuiskosten.

Samas heeft in het kader van de herstructurering met Rabobank, Fortis en ABN AMRO overeenstemming bereikt over het opschorten van de convenanten van de huidige kredietfaciliteit.


1/2

Zoals eerder aangegeven wordt voor het gehele lopende boekjaar niet gerekend op resultaatherstel. Met de reeds in uitvoering zijnde en de vandaag nader gespecificeerde maatregelen is de verwachting dat het resultaat in 2005 / 2006, bij gelijkblijvende marktomstandigheden, aanmerkelijk beter zal zijn dan in het lopende boekjaar.

Samas maakt op 17 november 2004 haar halfjaarcijfers over het boekjaar 2004 / 2005 bekend.



Samas-Groep NV