Gemeente Westerveld

29-10-2004
WOZ-loket Westerveld te bekijken via website

Inwoners van Westerveld kunnen de kenmerken van hun woning of bedrijf, die gebruikt worden voor de waardebepaling voor de Waardering Onroerende Zaken en de onroerende-zaakbelastingen, nu via internet bekijken.

Uitleg en gegevens
Op het WOZ-loket vindt u een algemeen gedeelte waar uitleg wordt gegeven over het herwaarderingsproces en waar antwoord wordt gegeven op de meest gestelde vragen over de Wet WOZ. Daarnaast is er een gedeelte waar u door het invoeren van een aantal persoonlijke gegevens bij de taxatiegegevens van uw eigen pand komt. U kunt dit ook bekijken als u binnen de gemeente een pand huurt. De belangrijkste kenmerken van een pand, zoals o.a. soort object, inhoud, oppervlakte, bouwjaar en bijgebouwen worden bij de kenmerken getoond. Via dit WOZ-loket kunt u ook per e-mail opmerkingen over de kenmerken van de panden doorgeven aan de gemeente.

Hertaxatie
Momenteel worden alle objecten (woningen en niet-woningen) binnen de gemeente Westerveld in het kader van de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken opnieuw getaxeerd. De uiterlijke kenmerken van de objecten zijn van belang voor deze waardevaststelling.

Nieuwe waarden
De gemeente Westerveld wil de belastingplichtige graag inzage geven in de gegevens die hiervoor gebruikt worden. Bij de gegevens die nu worden getoond, staan nog geen waarden vermeld. In februari 2005 worden de nieuwe waarden door middel van een waardebeschikking en de aanslag onroerende-zaakbelastingen aan de belastingplichtigen bekend gemaakt. Dan staan ook de waarden en de gegevens van panden die als onderbouwing voor de waardevaststelling van uw object zijn gebruikt, bij uw pand vermeld. Via het WOZ-loket kunt u dan een taxatieverslag, inclusief de onderbouwende marktgegevens van uw pand, opvragen en printen.

De gegevens kunnen alleen via internet opgevraagd worden. Telefonische en schriftelijke verzoeken kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

Klik nu door naar het WOZ-loket