KWALITEITSREGELING

Multikabel deelnemer Kwaliteitsregeling

Multikabel is via toetsing toegelaten als deelnemer aan de Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs. Multikabel is de eerste regionale kabelmaatschappij die deelneemt aan de Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs.

Multikabel ontvangt een officieel Bewijs van Deelname. Daarmee mag Multikabel het KwaliteitsBeeldmerk voeren. Deelnemers onderscheiden zich van andere ISP's door zich in hun dienstenaanbod speciaal te richten op het onderwijs.

Scholen moeten voor het einde van dit jaar opnieuw een Internet Service Provider en internetvoorzieningen kiezen. De Kwaliteitsregeling is ontwikkeld om de keuze voor scholen eenvoudiger te maken. Zaken doen met een Kwaliteits-ISP geeft scholen vooraf de nodige duidelijkheid en tijdsbesparing en achteraf zekerheden in de vorm van een klachten- en geschillenregeling.

In samenwerking met onderwijsorganisaties en 'betrokken' ISP's is hard gewerkt aan het opzetten van de Kwaliteitsregeling. Het is de wens van de betrokken partijen om deze regeling te verbreden naar andere sectoren.

Zeven Internet Service Providers (ISP's) zijn eerder al via toetsing toegelaten als deelnemer aan de Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs. Het gaat om 4D IN VISION, Aramiska, BIT BV, nl.tree, Utelisys Communications bv, VIA NET.WORKS Nederland B.V. en XB Networks BV. Samen bedienen deze partijen ca. 70% van de internetmarkt voor onderwijs.

De Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs is een initiatief van de Stichting Ict op School. Stichting Ict op School adviseert onderwijsinstellingen zaken te doen met ISP's die meedoen aan de Kwaliteitsregeling.

Voor meer informatie:
Annelou van Egmond 06-22425903
Info@krid-onderwijs.nl
www.krid-onderwijs.nl