Nationaal Comite 4 en 5 mei


Persbericht 29 oktober 2004

Website 60 jaar bevrijding geopend

De website www.60jaarbevrijding.nl is geopend. De site geeft een overzicht van lustrumactiviteiten in Nederland in het kader van 60 jaar bevrijding.

De periode 2004-2005 is een lustrum. Het is 60 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog voor Nederland en Nederlands-Indië ten einde kwam. Lokale comités, gemeenten, instellingen en organisaties geven invulling aan dit lustrum met hun speciale activiteiten. De website www.60jaarbevrijding.nl geeft een overzicht van alle lustrumactiviteiten in Nederland. De site is ook bereikbaar via de portal van het Nationaal Comité 4 en 5 mei www.4en5mei.nl.

De website wordt dagelijks geactualiseerd en bevat al ruim 110 evenementen. Organisaties kunnen hun eigen lustrumactiviteiten via de website aanmelden. Bezoekers van de website kunnen zoeken naar activiteiten in hun eigen provincie of kiezen voor een totaaloverzicht van de activiteiten in heel Nederland. Tevens kan worden gezocht op datum of op soort evenement. De activiteiten die worden georganiseerd variëren van herdenkingen en bevrijdingsvieringen tot tentoonstellingen en sportactiviteiten.

De website www.60jaarbevrijding.nl is tot stand gekomen in samenwerking met de stichting ICODO (Informatie- en Coördinatieorgaan Dienstverlening Oorlogsgetroffenen) en op verzoek van het ministerie van VWS, directoraat Eenheid Oorlogsgetroffenen en Herinnering WO II. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft onder meer tot doel het bevorderen van de afstemming van landelijke en plaatselijke manifestaties. Met de website reageert het Nationaal Comité op de vraag naar een overzicht van alle lustrumactiviteiten in Nederland. Het comité streeft naar volledigheid, maar is afhankelijk van de aangeleverde informatie. De bezoekers van de website wordt daarom verzocht eventuele aanvullingen en wijzigingen via een invulformulier op de website door te geven.