Ingezonden persbericht


Persbericht

Veenendaal, 29 oktober 2004

Bekroond boekhoudpakket voldoet aan eisen toekomstige wetgeving

MINOX goedgekeurd voor elektronische BTW-aangifte

VEENENDAAL - De Belastingdienst heeft MINOX goedgekeurd om de BTW- en ICL-aangifte op elektronische wijze aan te leveren. MINOX, onlangs uitgeroepen tot het beste administratieve boekhoudpakket, voldoet hiermee nu al aan de wettelijke eisen per 1 januari 2005.

De BTW-aangifte in MINOX verloopt als volgt: eerst berekent het programma automatisch de voorlopige BTW-aangifte. Vervolgens kunnen eventuele handmatige aanpassingen in de aangifte worden aangebracht. Na het afdrukken van de definitieve aangifte kan deze met de aangiftesoftware elektronisch worden verzonden. Of men kan de cijfers invoeren via www.belastingdienst.nl

"Die keuze hebben we bewust gemaakt", zegt directeur A.M.G. Janssen van MINOX-producent Schaake Software Products te Veenendaal. "Om gebruik te kunnen maken van de elektronische aangiftesoftware moet je als gebruiker een aantal stappen nemen: het aanvragen van een certificaat of een pincode én een elektronische postbus én een zogenaamde proces-ID. Heb je slechts één aangifte per maand of per kwartaal, dan is de website van de Belastingdienst een voor de hand liggende optie."

Met een certificaat of pincode kunnen accountants- en administratiekantoren hun aangifte op een veilige manier verzenden. Bij gebruik van een certificaat is er sprake van retourberichten van de Belastingdienst (tweerichtingsverkeer). Die worden door de aangiftesoftware automatisch herkend.

MINOX-gebruikers met een serviceabonnement ontvangen de software gratis. Dat geldt zowel voor de uitvoering onder Windows als onder DOS. Janssen: "Natuurlijk verwachten we, dat ook onze laatste DOS-gebruikers zullen doorgroeien op de versie voor Windows. Maar komt het de DOS-gebruiker op korte termijn niet uit om over te stappen, dan is zijn oude vertrouwde omgeving ook gereed voor de elektronische BTW-aangifte per 1 januari 2005." Info: www.minox.nl

Noot voor de redactie (