VVD



Nieuws

29 okt 2004 - VVD blij met het openhouden
Marine Vliegkamp De Kooy

VVD-Defensiewoordvoerder Hans van Baalen is bijzonder blij met het feit, dat Marine Vliegkamp De Kooy bij Den Helder openblijft. Het is goed nieuws voor de regionale economie in de Kop van Noord-Holland, waaronder met name de offshore. Dat is goed nieuws voor de Koninklijke Marine, die De Kooy voor haar helicoptervloot gebruikt.

Defensie heeft met het bedrijfsleven afspraken gemaakt over de kosten van civiel medegebruik. Hiermee hebben alle betrokken partijen: het ministerie van Defensie, het bedrijfsleven, de gemeente Den Helder en de provincie Noord-Holland zich buitengewoon constructief en verantwoordelijk opgesteld.

Voorts is de VVD-Tweede-Kamerfractie trots op de VVD-afdeling Den Helder, met name afdelingsvoorzitter Bernard Fritzsche, die er alles aan heeft gedaan om de kwestie van De Kooy op de politieke agenda in Den Haag te krijgen en te houden. Hans van Baalen tekent hierbij aan dat het openhouden van De Kooy geen tijdelijke, maar een definitieve maatregel is. Ook in de toekomst is sluiting niet meer aan de orde.