Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


29 oktober 2004


't Harde - Gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft donderdag (28/10) tegen een automobilist uit Amsterdam proces verbaal opgemaakt. De man reed rond 14.05 uur op de Eperweg richting Elburg. Ter hoogte van de kazerne haalde hij een auto in, door langs de linkerzijde de middengeleider van de rijbaan te rijden, ondanks de aangegeven dwangpijl op de middengeleider.


't Harde - Niet handsfree

Donderdag (28/10) bleek bij controle op de Eperweg dat een 26 jarige bestuurder uit 't Harde niet handsfree aan het telefoneren was. De man kreeg een boete van E 140,-.


Elburg - Fietsverlichting niet in orde


Donderdagmorgen (28/10) bleek bij een controle op de Zuiderzeestraatweg dat de verlichting van 5 fietsers niet in orde was. De fietsers kregen een bekeuring van E 25,-.


Harderwijk - Aanrijding na een aanrijding


Donderdag (28/10) vond rond 08.25 uur nabij de rotonde van de Verkeersweg / Stationslaan een kop - staart aanrijding plaats, waarbij een 49 jarige bestuurder uit Harderwijk botste tegen de auto van een 50 jarige bestuurster uit Oosterwolde. De vrouw had last van de nek en werd door ambulancepersoneel onderzocht.
Een 47 jarige automobilist uit Hierden kwam aanrijden richting de rotonde en zag een 19 jarige fietser over het hoofd, omdat hij naar de afhandeling van de kop - staart aanrijding keek. De fietser werd geschept, maar bleef ongedeerd.


Nunspeet - 33 bestuurders te hard


De politie heeft donderdag bij een controle op de Harderwijkerweg 33 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 370 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. Er werden eveneens 6 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.
Bij controle op de Nijverheidsweg reden 30 van de 475 gecontroleerde bestuurders te hard. Hier kregen 14 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.


Nunspeet - Fietsverlichting schoolgaande jeugd


Donderdagmorgen (28/10) werd de fietsverlichting van schoolgaande jeugd richting de middelbare school gecontroleerd. Ook fietsers op weg naar het station werden gecontroleerd. Tien fietsers hadden de verlichting niet in orde te hebben.
Zij kregen een bekeuring van E 15 dan wel E 25,-.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 548 6052



---- --