Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


29 oktober 2004


Gendringen - Man betrapt bij diefstal ochtendblad


De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen een 51 jarige man uit Gendringen, nadat hij maandagochtend door een bewoner van de Ankenloodsweg was betrapt op het wegnemen van een ochtendblad (De Gelderlander) uit de groene brievenbus die op de oprit van zijn woning stond. De man bekende meerdere malen de krant uit die brievenbus te hebben weggenomen.


Ruurlo - Wegwerker mishandeld


De politie zoekt hulp bij het onderzoek naar de mishandeling van een wegwerker afgelopen dinsdagmiddag. Die middag (26/10) werd rond 15.15 uur een 46 jarige inwoner uit Marienvelde, die bij de nieuwe tunnel in Ruurlo aan het werk was, door een onbekend gebleven vrachtwagenchauffeur bespuugd en geslagen. De vrachtwagenchauffeur had in de tunnel, ondanks het verbod in te halen, de Marienvelder ingehaald die op dat moment in beveiligingswagen achter een veegwagen reed.
De Marienvelder vond dit levensgevaarlijk en maakte dit kenbaar middels gebaren. Hierop stopte de vrachtwagenchauffeur en sloeg en spuugde de Marienvelder. Vervolgens reed de vrachtwagenchauffeur weer weg. De 46 jarige wegwerker liep hierbij letsel op in zijn gezicht. De politie is zoek naar getuigen en specifiek een bestuurder van een personenauto die achter de beveiligingsauto moest stoppen en waarschijnlijk alles heeft zien gebeuren. Deze getuige en mogelijk andere getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Ruurlo via 0900 8844.


Aalten - ATB-er gewond


Bij een aanrijding donderdagavond (28/10) rond 19.20 uur op de Romienendiek raakte een 41 jarige man uit Lichtenvoorde gewond. De man reed op zijn mountainbike over de Romienendiek richting Aalten. Bij de splitsing met de Aladnaweg reed een 63 jarige bestuurder uit Heelweg vanaf de Aladnaweg de Romienendiek op. Hij zag hierbij de ATB-er over het hoofd. De fietser werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Eibergen - Drankrijder betrapt


Een 39 jarige automobilist uit Eibergen bleek donderdagmiddag bij controle op de Slotmansweg onder invloed van alcohol. Omdat de man niet wilde meewerken aan een blaastest werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wilde de man uiteindelijk meewerken en hij blies 2,3 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Doetinchem - Diefstal auto


In de nacht van woensdag op donderdag (27/10) werd aan de Kapoenierstraat een auto weggenomen. Het gaat om een grijze Volkswagen Golf voorzien van het kenteken FR-SJ-30. Een 24 jarige inwoner uit Doetinchem heeft aangifte gedaan.


Winterswijk - Fietsster raakt gewond

Donderdagmiddag (28/10) raakte een 12 jarige meisje uit Winterswijk gewond na een aanrijding. De 12 jarige fietste met twee andere meisjes over de fietsstrook op de Zonnebrink. Op een gegeven sloeg zij ineens linksaf. Een 58 jarige automobiliste uit Winterswijk kon haar niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat haar arm gebroken was.


Doetinchem - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Kajuitstraat werd in de nacht van woensdag op donderdag (28/10) ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden onder andere een digitale camera en een geldbedrag.


Winterswijk - Bij bedrijf ingebroken

In de nacht van woensdag op donderdag (28/10) werd ingebroken bij een bedrijf aan de Misterweg. Er werden ruiten vernield om in het pand te komen. Weggenomen werden een mobiele telefoon en zaklamp.


Silvolde - 152 bestuurders te hard


De politie heeft donderdag (28/10) bij een controle op de Rabelingstraat 152 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 430 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km. Er is hier 80 km toegestaan.



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Bert Top

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


29 oktober 2004


Onderwerp: scholieren verdacht van winkeldiefstallen


De politie Winterswijk heeft de afgelopen weken 16 scholieren (13 t/m 15 jaar) uit die plaats verhoord, die ervan verdacht worden een groot aantal winkeliers te hebben benadeeld. Er werden zo'n 30 winkeldiefstallen opgelost en drie inbraken bij een scoutinggebouw.
Er is proces-verbaal opgemaakt en de meeste jongeren worden doorverwezen naar het Bureau HALT, waar een passende maatregel wordt getroffen.


Parfums, ondergoed, kleine sieraden, petjes, snoepgoed en frisdrank bleken de zaken te zijn die met enige regelmaat tijdens hun winkelbezoek werden gestolen. 16 jongeren, veelal in wisselende samenstelling werden onlangs door de politie Winterswijk verhoord over hun diefstallen.


Bij het onderzoek bleken één jongen (13) en twee meisjes (13) bij de meeste diefstallen betrokken te zijn, waarbij vooral supermarkten en textielzaken werden gedupeerd. Ook bleek er bij een scoutinggebouw in die plaats meerdere malen te zijn ingebroken, waarbij meestal snoepgoed/frisdrank werd buitgemaakt


De zaak kwam eind september aan het rollen toen agenten zicht kregen op de vermoedelijke verdachten en zij stuk voor stuk op het politiebureau zijn verhoord.


De benadeelden zijn inmiddels op de hoogte van de resultaten van het politie onderzoek en er konden slechts enkele artikelen aan hen worden teruggegeven.


Naast de drie jongeren die ervan verdacht worden de meeste goederen te hebben gestolen worden de andere jongelui doorverwezen naar het Bureau HALT waar een passende maatregel wordt genomen. Het Openbaar Ministerie in Zutphen zal de strafafhandeling van de drie ter hand nemen.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --