Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 29 oktober 2004

Ongeval

Man viel ongeveer 3,50 meter naar beneden

Hengelo

Op donderdag 28 oktober '04 omstreeks 8.50 uur kwam er een melding bij de Politie Twente van een ongeval aan de Sherwood Rangers in Hengelo. Bleek dat een 58 jarige man uit Zwolle vanaf een stapel steigerplanken naar beneden was gevallen. Hij maakte een val van ongeveer 3,50 meter. De planken lagen op een oplegger. De man is even buiten bewustzijn geweest. Per ambulance werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. De man klaagde over pijnlijke rug en schouder. De arbeidsinspectie is door de politie in kennisgesteld. ( 04-133477)

Diefstal uit bedrijf

Zes jongens van de 'vulploeg' werden aangehouden

Nijverdal

Op donderdagavond 28 oktober '04 ontdekte een bedrijfsleider van een supermarkt aan de Bachlaan dat er een doos met sigaretten was weggenomen. Dit kon alleen maar gebeurd zijn door iemand van de 'vulploeg'. Niemand uit de ploeg kon echter vertellen wie de sigaretten had verduisterd. Daarom werden zij allemaal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij gehoord werden. Vijf jongens (twee van 17 jaar, twee van 18 jaar en 20 jaar oud) uit Nijverdal werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 16 jarige jongen uit Nijverdal werd in verzekering gesteld en opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. ( 04-133842)

Onderstaand persbericht werd eerder verzonden:

Aanranding

Man randt bejaarde vrouw thuis aan

Daarle

Op woensdag 20 oktober werd een 75-jarige mevrouw uit Daarle in haar woning aangerand. De vrouw hoorde omstreeks 07.25 uur gebons op de achterdeur van de woning. Een man verklaarde dat hij kwam om de verwarming te controleren. Eenmaal in de woning werd de vrouw door de man onzedelijk betast. De man had zijn gulp openstaan waarbij zijn geslachtsdeel zichtbaar was. De man verliet kort daarop de woning via de achterdeur. Hij liep in een draf via de Kotterskamp in de richting van de Huttensingel. Het signalement van de dader luidt: een kleine man met een stevig postuur, lengte circa 1.75m, donker haar, circa 50 jaar oud, sprak accentloos Nederlands. Hij droeg een lange lichtbeige jas, driekwart model en had een donkerkleurige broek aan. De politie Twente is op zoek naar mensen die rond het tijdstip 07.15 en 07.45 uur in de omgeving iets of iemand hebben gezien dat mogelijk met dit misdrijf verband houdt. (bps 04-129907)

Aanvulling:

Aanhouding verdachte

Naar aanleiding van krantenartikel reageerde getuige

Daarle

Op 25 oktober '04 werd een 55 jarige man uit Almelo aangehouden. Hij wordt verdacht voor het plegen van bovengenoemde aanranding. De man is opgesloten. De politie kwam de man op het spoor na een verklaring van een getuige. De getuige, een 17 jarige krantenjongen, reageerde nadat hij in de krant had gelezen dat er een vrouw was aangerand. ( 04-129907)

Toestand 30 jarige agent

De agent die in zijn hoofd is geschoten op 30 september is herstellende

Enschede

Omdat er veel gevraagd wordt naar de toestand van de agent die in zijn hoofd is geschoten op 30 september laten wij namens de familie weten dat hij herstellende is. Hij moet rust houden en mag geen bezoek ontvangen. Hij is gestart met revalidatie.

Grote grenscontrole

Controle was in samenwerking met de Duitse politie en diverse instanties.

De Lutte

Bij de grensovergang op de A1 in de Lutte heeft op donderdag 28 oktober 2004 een grote verkeerscontrole plaatsgevonden. De controle duurde van 9.00 uur tot 15.00 uur.Zowel inkomend als uitgaand vrachtverkeer werd gecontroleerd. De controle vond plaats in samenwerking met de Duitse collega's, Inspectiedienst verkeer en waterstaat, Rijkswaterstaat, Inspectie dienst voor Milieu en Hygiëne, AID, Motorrijtuigenbelasting, Douane.

In totaal zijn 129 vrachtauto's gecontroleerd waarbij 59 overtredingen werden geconstateerd. ER zijn feiten vastgesteld die de verkeersveiligheid ernstig in gevaar hebben gebracht of zouden kunnen brengen. Er zijn technische gebreken als een geheel doorgescheurde remschijf van de trekker waargenomen. Diverse vrachtwagens waren verkeerd beladen of er was kans op afvallende lading. Deze problemen werden onmiddellijk verholpen. De totale inzet was 80 man/vrouw personeel. De samenwerking tussen de verschillende instanties verliep prima. (04-134009)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --