Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Emmen 29-10-2004

Huiselijk geweld
ASSEN Donderdagavond is een 35-jarige inwoner van Assen aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. De man had zijn vrouw geslagen en met de dood bedreigd. De man is voor verder onderzoek, in het kader van huiselijk geweld, ingesloten.

Bekeuringen voor onjuiste of geen fietsverlichting MEPPEL Woensdagavond en donderdagmorgen zijn in totaal ruim 30 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van de juiste of zelfs totaal geen fietsverlichting.
De controles werden gehouden in en om Meppel. Aan de Nijeveenseweg gingen 16 fietsers op de bon. Van de overige bekeuring waren er ook enkele voor fietsers die het rode licht negeerden.

HOOGEVEEN Donderdagavond zijn bij een controle op de Zuidwoldigerweg 6 fietsers bekeurd voor het rijden zonder fietsverlichting. Verder werden tijdens de surveillance 3 autos bekeurd, die zonder geldige vergunning op een invalidenparkeerplaats de auto hadden geparkeerd. Ook werden 2 bonnen uitgeschreven voor het parkeren in een verbodszone.

Man zonder aanleiding geslagen en geschopt
HOOGEVEEN Een 45-jarige inwoner van Hoogeveen deed woensdag aangifte van het feit dat hij in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld was. Hij liep tussen 04.00 en 05.00 uur over de Hoofdstraat, toen hij plotseling door een man besprongen werd. De man begon vervolgens, zonder enige aanleiding, het slachtoffer in het gezicht te slaan. Toen het slachtoffer op de grond viel, werd hij ook nog in het gezicht getrapt. De dader is vervolgens, samen met een vrouw, hard weggerend. Het slachtoffer heeft er diverse kneuzingen en bloeduitstortingen aan over gehouden. De dader was een blanke jongen van rond de 20 jaar, met kort rondom opgeschoren haar. Het donkerblonde c.q. bruinachtige haar was aan de bovenkant iets langer. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een wit overhemd. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij kunnen zich via het nummer 0900-8844 met de politie in verbinding stellen.

Jongen overvallen
EMMEN Donderdag middag is een 14-jongen uit Emmen overvallen. De jongen fietste over het fietspad van de Boermarkeweg in de buurt van het ziekenhuis. Toen hij langs drie jongens fietste, die op het fietspad stonden, werd hij in de bosjes geduwd. Onder bedreiging van een portie klappen moest hij zijn portemonnee en mobieltje afgeven. De portemonnee heeft hij afgegeven en met 4 euro daaruit zijn de daders aan de haal gegaan. Het betroffen in ieder geval 2 jongens van ongeveer 16 jaar en met een lengte van tussen de 1.70 en 1.80 m. Beide jongens droegen blauwe spijkerbroeken, maar van een waren de bovenbenen gebleekt. Deze jongen droeg een zwarte jas en een trui met rode capuchon, die boven de kraag van de jas uitstak. Van de derde jongen is niets bekend. Tijdens het gehele voorval is er een man en een vrouw, mogelijk een echtpaar, langs gefietst. De politie wil graag in contact komen met deze fietsers of eventuele andere getuigen van de overval.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur.
Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.