Openbaar Ministerie

Persberichten
Leeuwarden, 29 oktober 2004

Drugsdealers opgepakt in Heerenveen

De rechter-commissaris van de rechtbank Leeuwarden heeft vandaag een 20-jarige man uit Heerenveen voor tien dagen in bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van handel in heroïne en cocaïne in Heerenveen gedurende de periode 1 oktober 2003 26 oktober 2004 (datum aanhouding).

Tijdens een doorzoeking in een woning in Heerenveen zijn 8 bolletjes cocaïne en 5 bolletjes heroïne inbeslaggenomen, evenals een geldbedrag van 300. Gelijktijdig met de 20-jarige is ook een 23-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Aangezien deze man illegaal in Nederland verbleef, is hij overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Hij zal het land worden uitgezet.

De aanhouding van de twee mannen is het resultaat van een onderzoek van de recherche van de politie Fryslân in het district Heerenveen. In hetzelfde onderzoek zijn op 13 oktober jl. ook al twee mannen aangehouden, die worden verdacht van handel in heroïne en cocaïne in Heerenveen (gedurende de periode 1 januari 2004 13 oktober 2004). Het betreft twee mannen van 25 en 30 jaar uit Heerenveen. Bij een doorzoeking in drie woningen in Heerenveen werd ongeveer 20 tot 30 gram heroïne/cocaïne inbeslaggenomen. De raadkamer van de rechtbank Leeuwarden heeft de gevangenhouding van beide mannen op woensdag 20 oktober jl. met dertig dagen verlengd.

De 30-jarige man wordt er ook van verdacht dat hij, samen met een 42-jarige man uit Heerenveen, twaalf keer bij horecagelegenheden in Heerenveen, Akkrum, Oosterwolde en St. Nicolaasga heeft ingebroken. Hierbij is geld en computer- en fotoapparatuur gestolen. De buit is volledig opgegaan aan drugs.