Provincie Overijssel

Werk aan weg Oldenzaal - Ootmarsum klaar

Een week eerder dan verwacht zijn de werkzaamheden aan de provinciale weg Oldenzaal - Ootmarsum (N 736) afgerond. Om dit te vieren werd gisteren de rotonde aan de Wiekerstraat te Rossum geopend. De rijbaan van de provinciale weg werd voorzien van een nieuwe deklaag en de kruispunten Grotestraat/Kerkepad en de Wiekerstraat in de rondweg Rossum werd verbeterd. De totale kosten bedragen EUR 570.000,-

Het kruispunt Wiekerstraat was onveilig. In de periode 1995 tot en met 2002 vonden er 15 ongevallen plaats, waarvan drie ernstig. De ongevallen werden vooral veroorzaakt door de hoge snelheid, het niet verlenen van voorrang, onopvallendheid en fietsers die geen gebruik maakten van de aanwezige fietstunnel. Door van het kruispunt een rotonde te maken hoopt de provincie dat de verkeerssituatie veiliger wordt.

Het kruispunt Grotestraat / Kerkpad is overzichtelijker gemaakt en er is een 30 kilometer zone ingesteld. Op dit kruispunt vonden tussen 1998 tot en met 2001 13 ernstige ongevallen plaats. Een aantal van deze ongevallen betrof kop-staart-botsingen. Om het aantal ongevallen te verminderen is het kruispunt overzichtelijker gemaakt en de Grotestraat een 30 kilometerzone geworden. De fietsers worden naar een fietstunnel verwezen.

© 2004 Provincie Overijssel