Provincie Overijssel

Overijssel voorop met actualiseren bestemmingsplannen

De provincie en de gemeenten in Overijssel lopen duidelijk voorop bij het proces van actualisering en digitalisering van bestemmingsplannen. Dit is een van de conclusies die getrokken kon worden door gedeputeerde Rietkerk aan eind van de door de provincie georganiseerde conferentie Ruimte op Orde. Hij merkte op 'dat Overijssel goed op weg is. Het is nu zaak die ambitie vast te houden. Wel is het zaak de lijn door te trekken naar andere partijen zoals nutsbedrijven, waterschappen en bedrijfsleven.'

Ruim 150 personen, waaronder vertegenwoordigers van alle 26 Overijssels gemeenten, zoals bestuurders en beleidsambtenaren, maar ook vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties namen deel aan deze voor Nederland unieke bijeenkomst.

Tijdens de conferentie, onder leiding van Prof. W. Derksen - directeur van het Ruimtelijk planbureau, werden niet alleen de resultaten gepresenteerd van de stand van zaken bij Overijssels gemeenten met betrekking tot de actualisatie van bestemmingsplannen. Er werd ook nadrukkelijk stil gestaan bij de Nota Ruimte en de daaraan gekoppelde rol van de provincie bij het vormgeven van een selectiever ruimtelijk toezicht. Gemeenten krijgen daarbij meer verantwoordelijkheden en procedures kunnen daarbij sneller doorlopen worden.

© 2004 Provincie Overijssel