Persberichten vrijdag politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 29-10-2004

MAN DOODGESCHOTEN

Oss - Een 58 jarige man uit Oss is op 29 oktober 2004 omstreeks 08.15 uur neergeschoten op een parkeerplaats/ hofje tussen de St. Antoniusstraat en de St. Sebastiaanstraat te Oss.De man liet zijn hond uit op het hofje en werd hier door een nog onbekend gebleven schutter neergeschoten. Het slachtoffer overleed terplaatse. Over de oorzaak van de schietpartij, alsmede eventuele verdachten, tast de politie nog in het duister.De familie van het slachtoffer, alsmede enkele buurtbewoners kregen hulp van slachtofferhulp uit Oss. De politie heeft een team van 25 man geformeerd, dat de schietpartij onderzoekt.

DRUGCONTROLES OMGEVING STATION

s-Hertogenbosch De politie heeft deze week bij verscherpte drugscontroles in de omgeving van het station in s-Hertogenbosch in het totaal negen verdachten in de leeftijd van 16 tot 40 jaar uit s-Hertogenbosch, Berlicum, Veghel, Zaltbommel en Veldhoven aangehouden voor het bezit van harddrugs. In het totaal zijn er 5,3 gram harddrugs (crack, cocaïne en speed) en 7 gram softdrugs aangetroffen.

EXTRA VERLICHTINGSCONTROLES POLITIE HEUSDEN

Heusden- In de maand november 2005 controleert de politie team Heusden extra op verlichting in de gemeente Heusden. De controles, s avonds en s morgens vroeg, zijn met name gericht op fietsers en bromfietsers en beogen een verhoging van de verkeersveiligheid. De politie treedt repressief op. Boetes voor kapotte verlichting: * Eén licht fiets : 15 euro

* Twee lichten fiets: 30 euro

* Defecte verlichting bromfiets binnen de bebouwde kom : 25 euro

* Defecte verlichting bromfiets buiten de bebouwde kom : 40 euro

CONTROLE OPGEVOERDE BROMFIETSEN

s-Hertogenbosch Donderdag heeft de politie op de Rompertpassage, het Kapelaan Koopmansplein en het Geerke in s-Hertogenbosch gecontroleerd op opgevoerde bromfietsen. De controles werden gehouden tussen 14.00 uur 20.00 uur. In het totaal werden 47 bekeuringen uitgeschreven voor het opvoeren van de bromfietsen. De verdeling per locatie van de bekeuringen lag respectievelijk op 16, 25 en 6 processen-verbaal.

VERKEERSCONTROLE

s-Hertogenbosch - Donderdagmiddag is er een verkeerscontrole gehouden op de Veemarktweg in s-Hertogenbosch. In het totaal is 13 maal proces-verbaal opgemaakt. Negen automobilisten droegen geen gordel, drie bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat en één automobilist had geen geldige APK-keuring.

VROUWEN STELEN KLEDING

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag zijn bij een warenhuis aan Achter het Stadhuis in s-Hertogenbosch twee vrouwen (20 en 24 jaar) uit Tilburg aangehouden voor diefstal van kleding en sieraden. Het tweetal bleek bij het warenhuis en bij een damesmodezaak aan de Arena een achttal kledingstukken en diverse zilveren sieraden zoals haarspelden, armbanden en oorbellen te hebben gestolen. De verdachten knipten de veiligheidslabels van de kleding. Zij zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

RIJBEWIJS SNELHEIDSDUIVEL INGEVORDERD

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit Den Dungen ingevorderd. De snelheidsduivel reed met zijn auto 106 km/h waar slechts 50 km/h was toegestaan.

FIETSER GEWOND NA VAL

Drunen Donderdagavond is een 56-jarige fietser uit Drunen op de Hoge Schijf in zijn woonplaats met zijn fiets gevallen en gewond geraakt. Het slachtoffer is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

GORDELCONTROLE

Vlijmen/Haarsteeg Donderdagmiddag heeft politieteam Heusden in Vlijmen en Haarsteeg gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In het totaal zijn 67 automobilisten bekeurd voor het niet dragen daarvan.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING/MISHANDELING

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond op de Wethouder van Soestbergenstraat in s-Hertogenbosch een 45-jarige vrouw en een 43-jarige man aangehouden voor openlijke geweldpleging / mishandeling. Vermoedelijk naar aanleiding van een fietsendiefstal door de 11-jarige zoon van de man, ontstond er ruzie in de straat. De vrouw wordt ervan verdacht het zoontje van de man te hebben geslagen en geschopt. De man zou daarop een fiets dwars door de ruit van de woning van de vrouw hebben gegooid. Beide verdachten zijn aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld.

POLITIE HOUDT VIJF VERDACHTEN AUTO-INBRAAK AAN

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond op het Bossche Pad in s-Hertogenbosch op heterdaad vijf auto-inbrekers ( 16,15,15,14 en 19 jaar oud) uit die plaats op heterdaad aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerde auto op de Grevelingen. Uit de auto werden o.a. ingepakte cadeautjes ontvreemd. De verdachten zijn ingesloten en inmiddels inverzekering gesteld.

AUTOMOBILIST INGESLOTEN

Sint Michielsgestel In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten op de Beekkant in Sint Michielsgestel een 33-jarige automobilist uit die plaats aangehouden omdat hij nog een boete van 354,= had openstaan. De man kon de boete niet betalen en is ingesloten voor vijf dagen vervangende hechtenis.

VERKEERSCONTROLE

Boxtel Donderdagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Mgr. Wilmerstraat in Boxtel éénentwintig automobilisten bekeurd. Drie van telefoneerden niet handsfree en achttien automobilisten droegen geen gordel.

CONTROLE GESLOTENVERKLARING

Vught
Donderdagmorgen zijn bij een controle op het rijden in strijd met een geslotenverklaring op de Honderdmorgensedijk in Vught vier automobilisten bekeurd.

ONVERZEKERD EN GEEN RIJBEWIJS

Uden
Donderdagmiddag is een 40-jarige automobilist uit Schaijk op de Peperstraat in Uden betrapt op het rijden zonder rijbewijs en zonder geldige verzekering. De auto van de man is ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

MAN INGESLOTEN

Schaijk
In de nacht van donderdag op vrijdag is een 50-jarige man op een camping aan de Noordhoekstraat in Schaijk aangehouden op grond van de Politiewet. De man was onder invloed van alcohol en wilde om nog onbekende reden iemand op de camping te lijf gaan. Voor dat dat zover kwam heeft de politie de man voor zijn eigen en een andermans veiligheid ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel In de nacht van donderdag op vrijdag is een 30-jarige automobilist uit Erp op de Vlas en Graan in Veghel betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

WINKELDIEFSTAL

Oss
Woensdagmiddag is een 41-jarige Osse bij een supermarkt aan het Heschepad in Oss betrapt op diefstal van levensmiddelen t.w.v. ongeveer 10,=. De vrouw is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR BALDADIGHEID

Oss In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op Bosschebaan in Geffen twee 17-jarige Ossenaren aangehouden voor baldadigheid. De twee gooiden bij wegwerkzaamheden terplaatse verkeersborden omver. Na een tip van een getuige kon de politie het tweetal aanhouden.

AANRIJDING MET GEWONDE

Sint Anthonis Vrijdagmorgen heeft op de kruising Sambeeksedijk met de Stevensbeekseweg in Sint Anthonis een aanrijding plaatsgevonden tussen vier voertuigen. Een 48-jarige man uit Boxmeer reed over de Stevensbeekseweg in de richting Sint Anthonis. Op de kruising sloeg hij linksaf en gaf daarbij een 44-jarige automobilist uit Stevensbeek, die uit tegenovergestelde richting naderde, geen voorrang. Beide voertuigen raakten op hun beurt weer de autos van een 31-jarige Nijmegenaar en die van een 39-jarige automobiliste uit Sambeek. Bij de aanrijding raakten twee personen gewond. Eén van hen is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer. De andere gewonde is terplaatse behandeld.