Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 29 oktober

Alkmaar 29-10-2004 - 16.00 uur

Drie veelplegers aangehouden na snelle actie politiebiker, agent met diensthond en kordaat optreden beveiligingsbeambte

Alkmaar, woensdag 28 oktober 2004.

De politie heeft, in samenwerking met een beveiligingsbeambte, in totaal drie veelplegers aangehouden.

Omstreeks 13.30 uur is een diefstal gepleegd vanuit een winkel aan de Koorstraat. De dader ging ervandoor met een portemonnee waarin een flink geldbedrag zat. Met het signalement van de dader hielden agenten de omgeving nauwlettend in de gaten. Daarnaast werden ook enkele beveiligingsbeambten in de binnenstad op de hoogte gesteld van het signalement van de verdachte. Later in de middag zag een beveiligingsbeambte (27 jaar uit Amsterdam) op de Oudegracht een man lopen die voldeed aan het signalement. Hij volgde hem en een man die in zijn gezelschap verkeerde, tot in het park de Oosterhout. Ondertussen had hij de politie gewaarschuwd die snel op de mountainbike ter plaatse was. De biker kon de man die in het gezelschap van de verdachte verkeerde aanhouden (34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaat). De ander ging ervandoor. Een gewaarschuwde agent met politiehond wist deze man met hulp van zijn hond aan te houden in het park. Het ging om een 24-jarige man uit Alkmaar. Beide mannen bleken niet de gezochte winkeldief te zijn, maar waren veelplegers die wel gesignaleerd stonden. Niet veel later is ook de verdachte van de diefstal aangehouden in een woning aan de Boendemakershof. Het gaat om een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats). Ook hij is ingesloten op het bureau.

Scherp optreden agenten leidt tot aanhouding winkeldief

Heerhugowaard, woensdag 27 oktober 2004.

Op woensdagmiddag werd rondom 12.30 uur een winkeldiefstal gepleegd in een drogist bij winkelcentrum Middenwaard. De verdachte is uiteindelijk door scherp optreden van agenten aangehouden in Bobeldijk. Via de meldkamer van de politie is een goed signalement van de verdachte doorgegeven en ook de gegevens van de auto waarin deze wegvluchtte. De betreffende agent had dienst in Hoorn en reed in de richting van Heerhugowaard. In Bobeldijk zag hij de verdachte rijden en kon hij hem volgen. De verdachte, 44 jaar uit Hoorn, probeerde te ontkomen. Maar toegesnelde agenten wisten hem aan te houden. De man is meegenomen naar het bureau in Heerhugowaard. Ook de bestuurder van de auto, een 45-jarige man uit Hoorn, is aangehouden.

Illegale vreemdeling aangehouden

Alkmaar, woensdag 28 oktober 2004.

In de middag is bij een slagerij aan de Laat een 16-jarige man uit Marokko aangehouden. Hij was hier aan het werk terwijl hij geen verblijfs- en/of werkvergunning kon tonen. De man is overgebracht naar het bureau en in bewaring gesteld. De eigenaar van de slagerij krijgt een proces-verbaal.

Preventieve fietscontrole

Castricum, woensdag 28 oktober 2004.

In de middag heeft de politie in samenwerking met docenten techniek van het Clusiuscollege een preventieve fietscontrole gehouden. In totaal zijn 300 fietsen van leerlingen gecontroleerd op de technische staat, zoals bijvoorbeeld de verlichting. De defecten zijn genoteerd en worden door de docenten aan de ouders van de leerlingen gegeven. Over het algemeen waren de fietsen in goede staat.

Fietsverlichtingscontrole

Castricum, vrijdag 29 oktober 2004.

Tussen 7.30 en 8.00 uur is een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Provincialeweg. Daarbij zijn 11 fietsers bekeurd wegens niet werkende fietsverlichting.

Fietser gewond na aanrijding

Heerhugowaard, woensdag 28 oktober 2004.

Op de Vondellaan heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een meisje op een fiets en een auto. Het meisje (12 jaar uit Heerhugowaard) wilde ter hoogte van de oversteekplaats de rijbaan oprijden. Daarbij liet zij de auto naast haar, die in dezelfde richting reed, niet voorgaan. Ze kwam ten val en liep een hersenschudding op.

Rijbewijs kwijt

Noord-Scharwoude, woensdag 28 oktober 2004.

Op de Schagerweg is omstreeks 20.30 uur een 30-jarige man uit Noord-Scharwoude aangehouden. Hij reed 166 km/u waar 100 km/uur is toegestaan. De man kon zijn rijbewijs inleveren.

Frontale aanrijding bromfietsers

Alkmaar, woensdag 28 oktober 2004.

Op de Geesterweg zijn twee bromfietsers frontaal met elkaar in botsing geraakt. Beide betrokkenen raakten daarbij gewond. Een 18-jarige man uit Alkmaar reed over het Zevenhuizen, komende uit de richting van de Geestersingel. Hij nam de bocht te ruim waardoor hij midden op de rijbaan terecht kwam. Een tegenligger op de brommer, een 21-jarige man uit Alkmaar, die net twee fietsers inhaalde kon hem niet meer ontwijken. De 18-jarige man liep verwondingen op aan zijn gezicht. De andere man raakte gewond aan nek en knie en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Drankrijder (1)

Castricum, vrijdag 29 oktober 2004.

Op de Cieweg is om 1.30 uur een 55-jarige man uit Weesp staande gehouden voor een controle. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol (530 ug/l). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Drankrijder (2)

Alkmaar, vrijdag 29 oktober 2004.

Om 2.00 uur is op de Bergerweg een 41-jarige man uit Soest staande gehouden omdat hij niet in een rechte lijn reed in zijn voertuig. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken, bijna twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol (405 ug/l). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Verdachten autodiefstal aangehouden

Castricum, vrijdag 29 oktober 2004.

Agenten hebben in de nacht, omstreeks 4.00 uur, een automobilist staande gehouden op de Provincialeweg omdat hij zijn mistlamp aan had staan. Zij lieten het kenteken natrekken omdat ze de zaak niet vertrouwden. Het bleek om een gestolen auto te gaan. De twee inzittenden, een 29-jarige man uit Den Helder en een 36-jarige man uit Heerhugowaard zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau.