Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, vrijdag 29 oktober

Den Helder 29-10-2004 - 16.00 uur

Illegaal in Nederland

Den Helder, woensdag 28 oktober 2004.

Een 26-jarige man uit de Oekraïne is omstreeks 13.30 uur aangehouden op de Middenweg. Hij negeerde tijdens een algemene verkeerscontrole de stoptekens van de politie waarop agenten hem achtervolgden. Bij zijn aanhouding bleek dat hij vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingen Politie.

Aanrijding tussen bromfietser en fietser

Schagen, donderdag 28 oktober 2004.

Op de Zuiderweg zijn een fietser en bromfietser op het voetpad met elkaar in botsing geraakt. Daarbij liep de fietser (uit Schagen, leeftijd nog niet bekend) hoofdletsel op en is hij vervoerd naar het ziekenhuis.

De man op de bromfiets, 16 jaar uit Anna Paulowna, reed met hoge snelheid over het voetpad, komende uit de richting van de Witte Paal. Doordat hij niet genoeg rechts hield, ontstond er een aanrijding tussen hem en de fietser die vanaf de andere kant reed. De fietser kwam hard ten val op zijn hoofd.

Aanrijding

Den Helder, donderdag 28 oktober 2004.

Op de Rijksweg heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij een auto en motor betrokken waren. De bestuurder in de auto, een 28-jarige vrouw uit Anna Paulowna, reed over de Balgweg komende uit de richting Breezand. Zij verleende op de kruising met de N99 geen voorrang aan de motorrijder (een 29-jarige man uit Leeuwarden) die van links kwam.

Beide betrokkenen liepen verwondingen op.

Verkeerscontrole

Schagen en Noord-Scharwoude, woensdag 28 oktober 2004.

Op de Westerweg en de Kanaalweg in Schagen en op de Schagerweg in Noord-Scharwoude is de hele middag en avond een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 21 personen bekeurd:

8 x te hard rijden

5 x rijden door rood

5 x het niet dragen van de autogordel

2 x het niet handsfree bellen


1 x het niet dragen van de valhelm.

Fietsverlichtingscontrole

Den Helder, donderdag 28 oktober 2004.

Op de Waddenzeestraat en de Middenweg is tussen 7.00 en 8.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal werden vier personen bekeurd omdat de fietsverlichting ontbrak of niet volledig was. Ook zijn op de Brakkeveldweg fietsers gecontroleerd, hier bleek van 5 personen de verlichting niet goed te zijn, zij kregen een bon.

In de avond zijn op de Walvisvaardersweg zes fietsers bekeurd omdat ze geen deugdelijke verlichting voerden. Ook zijn in de avond op de Beatrixstraat, de Middenweg en de Schootenweg controles gehouden. Daarbij zijn 18 fietsers bekeurd.

Twee illegale vreemdelingen aangehouden

Den Helder, donderdag 28 oktober 2004.

In een horecagelegenheid aan de Koningstraat zijn twee 27-jarige mannen aangehouden. Ze waren hier aan het werk, maar konden geen identiteitsbewijs en /of verblijfsdocument overhandigen. De mannen zijn in bewaring gesteld en tegen de eigenaar van de horecagelegenheid wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken achter het stuur

Den Helder, donderdag 28 oktober 2004.

Op de Schootenweg is een 26-jarige man uit Anna Paulowna aangehouden. Hij bleek met drank op te rijden, de uitslag van de blaastest was 430 ug/l. De man kreeg een rijverbod en proces-verbaal.