2e persbericht van vrijdag 29 oktober 2004

Eindhoven 29-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Autodief bedreigt getuigen

Op de Jeroen Boschlaan is vrijdag om 10.35 uur een 28-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De politie had een melding gekregen dat de man op een bouwterrein aan de Gabriel Metsulaan was met een gestolen bestelbus. Hij wilde daar ijzerwaren stelen. Getuigen hadden hem vastgepakt maar hij kon te voet ontvluchten nadat hij de getuigen had bedreigd met een schroevendraaier. Een getuige ging achter hem aan en wees de gewaarschuwde politie de verdachte aan. De bestelauto die de verdachte bij zich had was op 25 oktober op de President Steynstraat gestolen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Gemert: Auto gestolen

Bij een autobedrijf aan De Smagt is vrijdag tussen 7.45 en 8.45 uur een rode Renault Clio met het kenteken 04-FK-GX gestolen. De auto was daar vrijdagmorgen door een autotransporteur neergezet. De gestolen auto had schade aan een van de portieren.

Riethoven: Fietster gewond bij aanrijding

Een 52-jarige vrouw uit Bergeijk is vrijdag rond 12.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Dorpsplein Schoolstraat Gildestraat. De vrouw fietste vanuit de Gildestraat de kruising op en gaf een 21-jarige automobilist uit Riethoven geen voorrang. De vrouw is met verwondingen aan schouder, rug en benen in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Waalre: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester Mollaan is vrijdag tussen 13.50 en 15.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 769 voertuigen reden er 148 te hard. De snelste reed 83 km/u. 50 is de maximumsnelheid.

Veldhoven: Politie treedt op tegen hardrijders bij verkeersomleiding

Sinds de Heerbaan gedeeltelijk door wegwerkzaamheden is afgesloten rijdt veel verkeer over de Ambachtslaan, Nijverheidslaan en De Zilversmid. Dit zijn wegen met zijstraten, waarbij rechts voorrang heeft. De politie heeft klachten gekregen, en ook zelf geconstateerd, dat op deze straten veel te hard wordt gereden. Er is al een aantal bonnen uitgeschreven bij snelheids-controles. Die controles zullen in de komende tijd nog regelmatig plaatsvinden.