Time : 4:53:01 PM
Date : Friday, October 29, 2004
Sender Name: Nuon

Houthalen-Helchteren kiest voor Nuon

Vilvoorde, 29 oktober 2004 -

Na de succesvolle actie in Zonhoven gingen meer dan 600 gezinnen uit Houthalen - Helchteren samen op zoek naar een nieuwe elektriciteitsleverancier. Na een grondige
vergelijking van alle leveranciers kozen ook zij voor de vaste prijs en de Besparingsgarantie Nuon.

De heer Roland Verlinden, inwoner van en zaakvoerder in Houthalen-Helchteren, nam het initiatief om de inwoners van zijn gemeente aan te schijven met de vraag of ze van
elektriciteitsleverancier wilden wisselen. Door het invullen van een inschrijvingsformulier maakten meer dan 600 gezinnen duidelijk op de vraag te willen ingaan. De actie verplicht de gezinnen immers tot niets, de keuze van energieleverancier blijft individueel en is niet groepsgebonden.

Na vergelijking van de voorstellen bleek Nuon het meest attractieve aanbod te bieden.
Elk gezin bespaart sowieso tot 10% op zijn elektriciteitsfactuur. Meer nog, het enthousiasme van de grote groep respondenten heeft Nuon ertoe aangezet om een extra voordeel aan alle inwoners van deze gemeente te geven. Elke inwoner die tussen 2 en 30 november 2004 voor Nuon tekent, kan kiezen voor een extra korting van 25 euro of een Grohe spaardouchekop ter waarde van ongeveer 60 euro. Bestaande Nuon-klanten uit Houthalen - Helchteren krijgen eveneens een spaardouchekop.
De eerste resultaten zijn meer dan positief: tijdens een eerste informatieavond ging reeds meer dan 80% van de aanwezigen op het Nuon-aanbod in.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, aardgas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in België, Nederland en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en samenleving. De omzet in 2003 bedroeg ¤ 5,1 miljard. Nuon België is de grootste nieuwkomer op de Belgische markt en telt al meer dan 300.000 elektriciteits- en aardgasaansluitingen.