Provincie Noord-Holland

Straks een stationsgebied Beverwijk/Velsen
Op vrijdag 29 oktober 2004 is een zeer belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het Masterplan Economisch Centrum Beverwijk. Op deze dag ondertekenden de provincie Noord-Holland, de gemeente Beverwijk, de gemeente Velsen, NS Vastgoed en Rijkswaterstaat een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van het Stationsgebied/knooppunt. Met NS Vastgoed ondertekende de gemeente Beverwijk eveneens de realisatieovereenkomst/ huurovereenkomst van de parkeergarage bij de Wijckermolen.

Holland Railconsult presenteerde het stedenbouwkundige plan voor het Stationsgebied/knooppunt dat door Holland Rail Consult is gemaakt. Het stedebouwkundig plan kan worden gedownlead van deze pagina.

Burgmeester dhr. Weterings van de gemeente Beverwijk : « In het streekplan Noord-Holland Zuid wordt Beverwijk aangewezen als regionaal knooppunt. Beverwijk en Velsen-Noord zijn hiervoor ook de meeest geschikte locaties omdat we hier eenvoudig het spoor en de snelweg kunnen verknopen. Het is de toegangspoort tot de Noordelijke IJmond. Deze centrumlocatie verdient dan ook verdere invulling. »

Gedeputeerde Henry Meijdam: »Deze samenwerking is mede het resultaat door verlening van een ISV-subsidie van de provincie Noord-Holland van 4,1 miljoen. De provincie is daarnaast ook mede-opdrachtgever van de stedebouwkundige studie en neemt als voorzitter deel aan het samenwerkingsverband. »

De intentieovereenkomst beslaat een periode van zes maanden, met een eventuele uitloop van drie maanden. In die periode verrichten de partijen de in de overeenkomst genoemde taken.

De parkeergarage aan Wijckermolen is in het laatste kwartaal van 2005 klaar en wordt begin 200 6ingebruikgenomen.

Nadere inlichtingen : Elizabeth van den Kerkhoff, tel 023 514 3339 Presentatie commissie 25 oktober 2004 (6,25 MB)

Marcel van Kanten 29 oktober 2004