Gemeente Doorn


Algemene zaken / week 44
Oudheidkamer

De oudheidkamer is geopend op de maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Collecte

Het Diabetes Fonds Nederland collecteert in de week van 31 oktober tot en met 6 november.

Landelijke archievendag 30 oktober

Op zaterdag 30 oktober het Streekarchief in het gemeentehuis, Karel de Grotestraat 1, Wijk bij Duurstede deel aan de Landelijke Archievendag. Het archief is geopend van 9.00 - 17.00 uur. Het streekarchief bestaat acht jaar. Er doen negen gemeenten mee: Amerongen, Bunnik, Doorn, Driebergen, Houten, Leersum, Maarn, Rhenen en Wijk bij Duurstede. De gemeente Doorn is vertegenwoordigd door de Oudheidkamer en de Historische Vereniging Thorheim.

Paspoorten

Let op: Vanaf 26 oktober moeten alle kinderen -ongeacht hun leeftijd- die reizen naar de Verenigde Staten van Amerika een eigen paspoort hebben. Kinderen die in het paspoort van één van de ouders staan, worden niet in de Verenigde Staten toegelaten.

Vvv

Nationale week van de geschiedenis

In het eerste weekeinde van de nationale week van de geschiedenis organiseert de VVV twee historische rondleidingen op locaties die normaal niet voor het publiek geopend zijn. In het tweede weekeinde kunt u bij acht verschillende horecagelegenheden in de regio oudhollandse gerechten proeven. Reservering en kaartverkoop via de VVV.

Wandeling historische buitenplaats Maarsbergen

Deze rondleiding vindt plaats op zaterdag 30 oktober om 15.00 uur. De rondleiding, inclusief kopje koffie of thee en brochure, kost EUR 3,50 per persoon. Rondleidster is mevrouw Willemina van der Goes-Petter, die met haar familie het kasteel Maarsbergen bewoont. Zij laat u deze middag meegenieten van de vele historische rijkdommen die dit landgoed kent, waaronder de nog steeds in gebruik zijnde Oranjerie. Champagnewandeling landgoed Hydepark

zondag 31 oktober, om 12.00 uur en om 14.30 uur. De wandeling, inclusief bubbels en informatievel, kost EUR 4,00 p.p. Rondleider is Bert Post, die veel weet over het ontstaan, de bloei en het verval van dit lusthof van de familie Van Loon.
Oudhollandse gerechten proeven

Acht eetcafé's en restaurants op de Utrechtse Heuvelrug presenteren op 5 en 6 november speciale menu's met oudhollandse gerechten. Deze aantrekkelijk geprijsde drie- of viergangenmenu's kunt u inzien bij de VVV, die ook informatie over de deelnemende horecagelegenheden heeft. Gasten krijgen na afloop een brochure met een aantal oudhollandse recepten mee om zelf thuis uit te proberen.