Ingezonden persbericht


Ångstromtechnologie) Imation levert 3e generatie
LTO Ultrium-tapecartridges uit
Mime-Version: 1.0

Allereerste leverancier dankzij nieuwe Imation Tera Ångstromtechnologie

Imation levert 3e generatie LTO Ultrium-tapecartridges uit

Schiphol-Rijk, 29 oktober 2004 -- Certance, Hewlett-Packard en IBM, de drie technologiepartners in het LTO-programma, hebben Imation toestemming gegeven om over te gaan tot fabricage en verkoop van LTO Ultrium-tapecartridges van de derde generatie. Daarmee is Imation de allereerste tapemediafabrikant die ook daadwerkelijk tot levering van de 3e generatie LTO Ultriumtapes over gaat.

Deze time-to-marketprestatie is te danken aan de inzet van Imations nieuwe Tera Ångstrom-technologie, de eigen dunne-laagtechnologie, die uniek is qua zowel de samenstelling van het magnetische materiaal als en het productieprocédé. Tera Ångstrom maakt Imation eerste in de rij, maar maakt ook dat gebruikers profiteren van een tapekwaliteit die grote opslagcapaciteit paart aan ongekende duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Imations LTO Ultrium-tapecartridges van de derde generatie bieden de dubbele opslagcapaciteit van de voorloper van de tweede generatie. LTO-gebruikers beschikken nu over een opslagcapaciteit van 800 GB bij tweevoudige compressie en een gegevensdoorvoersnelheid tot 160 MB per seconde.

"Zowel onze onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling als onze fabricageafdeling geven hiermee hun visitekaartje af", zegt Peter-Paul van Heesewijk, Europees eindverantwoordelijk voor Imations magnetische media. "De investeringen in Tera ngstrom en onze nieuwe fabriek in Weatherford, Oklahoma werpen hun vrucht af in de vorm van snellere marktintroducties met betere producten."

Dat Imation nu al toestemming kreeg van Certance, HP en IBM voor de fabricage en verkoop van de 3e generatie LTO Ultrium-tapecartridges en dat het de eerste is die deze tapemedia ook uitlevert, is een logische volgende stap, want Imation was ook al de eerste die zich aanmeldde als partner voor het tapeproductieprogramma, de eerste die gelicenseerd werd en de eerste die een tape-monster aan kon aanleveren bij de onafhankelijke testinstantie MAC.

"Imation speelt in op de vraag naar grotere tapecapaciteit en verbeterde betrouwbaarheid ten behoeve van gegevensopslag- en -hersteltoepassingen. De nieuwe magnetische-laagsamenstelling en het tapeproductieproces van de Tera Ångstrom-technologie komen hierin tegemoet. De inspanningen en investeringen die Imation zich heeft getroost, bewijzen dat we ons ertoe verplicht hebben de duurzaamste en betrouwbaarste producten te zullen leveren," zegt George Purrio, Europees technisch directeur van Imation.

Imations LTO Ultrium tapecartridges van de derde generatie bevatten een aantal gepatenteerde uitvindingen die de Imation-producten robuuster maken dan die van de concurrentie, zoals:


- een gepatenteerde knipsluiting op de hoeken die de geleidingspen op zijn plaats houdt, ook in geval er ruw met de cartridge wordt omgesprongen
- een gepatenteerde bandspoel uit drie delen die de spanning beter over de band verdeelt, voor verbeterde prestatie en een langere tapelevensduur
- verbeterde levensduur dankzij Imations dubbellaags gegevensdragermateriaal op basis van de nieuwste metaaldeeltjessamenstelling (MP3).
- Imations eigen servo-schrijfproces - optimaliseert de tapeloop en verzekert correcte lees/schrijfacties met de minste plaatsingsfouten.

Eerste Europese leveringen vinden begin november plaats.

Over Linear Tape-Open (LTO)-technologie
LTO-technologie is een krachtig, uitbreidbaar, open tapeformaat dat is ontwikkeld door de technolgie-leveranciers Certance, Hewlett-Packard en IBM om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar data-beveiliging in het midden tot hogere serversegment. Deze nieuwe generatie van tape-opslagproducten is ontwikkeld om snelheid, capaciteit en betrouwbaarheid te bieden dankzij de combinatie van lineaire multi-kanalen, bi-directionele aanpassingen in servo-technologie, data-compressie, track layout en foutcorrectie.

Het LTO Ultrium-opslagformaat bevat een enkele spoel, tape-cartridge met hoge prestatie die geschikt is voor het maken van een back-up, terugvinden en archiveren van toepassingen. Het productontwikkelingsplan voorziet een verdubbeling van de opslagsnelheid en capaciteit voor iedere volgende generatie en het leveren van significante integriteitsverbetering ten opzichte van de volgende tapeformaten.

Imation's Tera Ångstrom Technologie
Imation's Tera Ångström is een verzamelnaam van drie verbeterde fabricagetechnieken, te weten:


- Luchtpersen: De metaaldeeltjes worden onder de hoge druk (meer dan 650 atmosfeer) van twee tegen elkaar in gerichte luchtstralen tegen elkaar geblazen, waardoor miniscule klonteringen van de metaaldeeltjes uiteen worden geblazen en uiteenvallen in afzonderlijke, slechts nanometersgrote metaaldeeltjes.
- Beheerst drogen: De metaaldeeltjeslaag wordt onder getemperde omstandigheden gedroogd met een beheerste, zachte luchtstroom, terwijl magneetspoelen zorgen voor uiterst nauwkeurig gelijkrichten van de metaaldeeltjes. Zo worden oneffenheden voorkomen en ontstaan de omstandigheden voor een maximale gegevensdichtheid.
- Kalanderen: Zeer gladde walsen persen de tape glad tot het magneetoppervlak een dikte heeft die in ångström uitgedrukt moet worden. Een ångström (10-10 meter) is een tiende nanometer of een tiende van een miljardste meter. Voor het begrip: een vel papier is een miljoen ångström dik. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat de opnamedichtheid nog hoger kan zijn en dat de tapecassette een zeer hoge opslagcapaciteit biedt.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische, verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabytes tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Dankzij meer dan driehonderd patenten en de inspanningen van de meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In september 2004 had Imation wereldwijd 2700 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op pressroom.imation.com

Imation International B.V.
Bert Duisenberg
00 31 (20) 654 21 56
bpduisenberg@imation.com

PublieksWerk
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl