Ingezonden persbericht


Persbericht, voor directe publicatie

Maken softwareontwikkelgereedschappen claims waar?

Nogal wat softwareontwikkelgereedschappen claimen een grote productiviteit en korte doorlooptijden bij het bouwen van administratieve applicaties. Meestal worden ook grote voordelen wat betreft foutvrije en maximaal herbruikbare programmacode geciteerd. Op een moment dat budgetten en doorlooptijden voor het realiseren van programmatuur op maat steeds meer onder druk komen te staan, wordt de vraag in welke mate dit allemaal wel klopt voor organisaties steeds relevanter In de RAD Race, die plaatsvindt op 29 en 30 oktober a.s. worden de claims getoetst aan de realiteit.

Wedstrijd

De RAD Race 2004 is een zogenaamde "harde programmeerwedstrijd" tussen developersteams:

Er wordt een realistische en gedetailleerde business case aangeleverd;

De case wordt door een aantal teams van 2 programmeurs uitgewerkt in 2 werkdagen;

Dit gebeurt in een gecontroleerde omgeving en zonder hulp van derden;

Er zijn geen beperkingen qua in te zetten software en hardware.

Vervolgens evalueert een jury, samengesteld uit academici en vakspecialisten aan de hand van een set van criteria en wordt een rangschikking opgesteld met een winnaar.

RAD Race editie 2004
De RAD Race editie 2004 vindt plaats op 29 en 30 oktober 2004 in het ICT Centrum van de Provinciale Hogeschool Limburg. Veel toonaangevende programmeeromgevingen zijn reeds vertegenwoordigd. Er zijn nog beperkt plaatsen voor teams beschikbaar.

Gerenommeerd

De wedstrijd wordt georganiseerd door Ivan Verborgh, de geestelijke vader van de wedstrijd, die al sinds 1997 de casussen ontwikkelt en de competitie mede organiseert. De RAD Race heeft de afgelopen jaren in Nederland plaatsgevonden maar keert nu terug naar de oorsprong in Hasselt, België.

De RAD Race is voor de deelnemers een persoonlijke uitdaging én een mogelijkheid om zich te meten met andere collega's. Maar het is vooral een boeiende en leerrijke ervaring die de onderlinge teamgeest, het gebruik van én de omgang met de ontwikkelgereedschappen alleen maar verbetert.

Toekomst
Volgend jaar zal de programmeerwedstrijd een nieuwe gastheer krijgen. De originele RAD Race zal verdergaan als IDC Application Development Masters. Het concept zal daarbij niet wezenlijk veranderen. Marktanalysebureau IDC Benelux zal het verder gaan uitbouwen.

Meer informatie over de wedstrijd en de opgaven is te vinden op www.radrace.org.


---

Noot,

Ingezonden persbericht