Ingezonden persbericht


Persbericht, voor directe publicatie

29 en 30 oktober, tweedaagse programmeerwedstrijd tussen teams

RAD Race editie 2004

Op 29 en 30 oktober 2004 zal RAD Race editie 2004 plaatsvinden. Op deze programmeerwedstrijd zal een aantal teams uit België en Nederland het tegen elkaar opnemen. Ze moeten binnen twee dagen een zware casus oplossen en een werkende applicatie opleveren. Alleen de beste, meest op elkaar ingespeelde teams met een krachtige development toolset krijgen dit voor elkaar. Een jury van deskundigen stelt de winnaar vast.

Momenteel hebben zich al 7 teams ingeschreven en daarmee zijn veel toonaangevende programmeeromgevingen vertegenwoordigd. Er zijn nog beperkt plaatsen voor teams beschikbaar. Zij kunnen zich tot 1 week voor de wedstrijd aanmelden.

Gerenommeerd

De wedstrijd wordt georganiseerd door Ivan Verborgh, de geestelijke vader van de wedstrijd, die al sinds 1997 de casussen ontwikkelt en de competitie mede organiseert. De RAD Race is een gerenommeerde programmeerwedstrijd die de afgelopen jaren in Nederland plaatsvond maar in België haar oorsprong heeft. Dit jaar vindt de RAD Race plaats in Hasselt, België.

Wedstrijd

De RAD Race 2004 is een zogenaamde "harde programmeerwedstrijd". Dat houdt in:

Er wordt een realistische en gedetailleerde business case aangeleverd;

De case wordt door een aantal teams van 2 programmeurs uitgewerkt in 2 werkdagen;

Dit gebeurt in een gecontroleerde omgeving en zonder hulp van derden;

Er zijn geen beperkingen qua in te zetten software en hardware.

Vervolgens evalueert een jury, samengesteld uit vakspecialisten, elk team aan de hand van een set van criteria en wordt een rangschikking opgesteld met een winnaar.

De RAD Race is voor de deelnemers een persoonlijke uitdaging én een mogelijkheid om zich te meten met andere collega's. Maar het is vooral een boeiende en leerrijke ervaring die de onderlinge teamgeest, het gebruik van én de omgang met de ontwikkelgereedschappen alleen maar verbetert.

Toekomstige ontwikkelingen
Volgend jaar zal de programmeerwedstrijd een nieuwe gastheer krijgen. De originele RAD Race zal verdergaan als IDC Application Development Masters. Het concept zal daarbij niet wezenlijk veranderen. Marktanalysebureau IDC Benelux zal het verder gaan uitbouwen.

Meer informatie over de wedstrijd en de opgaven te vinden op www.radrace.org


---

Noot,