Ingezonden persbericht


PROGRAMMA OKTOBER (alleen de laatste twee dagen nog)

vrijdag 29 oktober (concert/ nederlandstalige rock, blues, country en folk) Jaap Boots en De Natte Honden + André Manuel (ex -Krang) DJ's Ewie en Dubbelmono
zaal open: 21:00 uur aanvang: 21:30 uur entree: ¤ 5,- DJ's: Dubbel Mono & Ewie

Lang leve het Nederlandstalige alternatieve levenslied! Jaap Boots zou je kunnen kennen als dj bij de VPRO. Hij staat deze avond echter samen met De Natte Honden op het podium. Het zal een muzikaal verslag van zijn laatste getergde levensjaren. Boots heeft zijn gevoelens onder het motto "Verrek! Ik smelt mijn wrok om en verkoop het!" verwerkt tot rauw-poëtische Nederlandstalige rock, blues en country. Titels als 'Waar heb jij vannacht geslapen', 'Kutwijf', 'Het ruikt hier naar ellende' en 'Als je haar ziet zeg dan hallo' spreken wat dit betreft boekdelen. Mogelijk nog eind dit jaar zal zijn tweede album "Afkuil" verschijnen. Voorlopig moeten we het nog doen met zijn prachtdebuut "Zal de Hemel" uit 2000, recente bijdragen op de verzamelaars "More than a woman" en "From A Man Of Mysteries - A Steve Wynn Tribute" en uiteraard dit optreden. André Manuel is in de muziek- en cabaretwereld inmiddels een gevestigde naam. Op de cabaretpodia stond hij het afgelopen jaar met zijn programma Sleet. Eerder dit jaar leverde hij nog met zijn inmiddels opgeheven eigenwijze band Krang een tweede Twentstalige cd uit genaamd: Aait. In dit solo -optreden zichzelf ondersteunend met gitaar en traporgel zal er een bloemlezing volgen van dit album aangevuld met ander Krang -materiaal. De cabaretliefhebbers komt vast nog wel aan hun trekken met één of meer nummer uit één van zijn shows, en ook het Fratsen-werk wordt vast wel even aangeraakt. Zeker weten doe je het echter nooit, André blijft tegendraads zijn eigen koers volgen. www.jaapboots.nl
www.maneman.nl

zaterdag 30 oktober (dance/ 60's party rock"n roll) BeachBosch (met surprise act)
DJ Mieze
open 22:00 vanaf 23:00 entree: ¤ 5,- (incl. welkomst-cocktail)

Aloha partypeople, nu de dagen alweer wat korter, natter en kouder worden is het moment aangebroken om een lekker warme beachparty te houden. De DJ zal in een aangepaste omgeving plaatjes draaien waarop je al swingend de avond door kunt komen. Maak je dus niet druk om het weer, maar kom een feestje vieren op de beachparty in Kultuurhuis Bosch.

PROGRAMMA NOVEMBER

dinsdag 2 november (t/m 30 november)
WT/EXPO: Frank Meeuwsen
dagelijks vanaf 14:00 entree: gratis

donderdag 4 november (dance/ musicmix)
Urban Bosch Squad
DJ TJ & DJ Doc + Guest DJ Mopedpsycho
special guest: theatergroep De Muzen
open: 21:00 entree: ¤ 1,-

vrijdag 5 november (concert/ heavy reggae)
Paprika Korps + DJ's Dwars & KataStrof
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Paprika Korps is een alternatieve heavy/reggaeband en een van de hardst tourende bands uit Polen. Hun touringlist bevat over de laatste drie jaar meer dan 200 concerten in twintig Europese landen. Paprika Korps speelde live in Moskou, maar ook op de poolcirkel in Finland. Of je zou ze in Duitsland, België of Ierland en natuurlijk in Polen hebben kunnen zien. Aan dit zware tourschema hebben ze de bijnaam 'Heavy reggae travellers' te danken. De muziek kan als een interessante combi van reggae, dub en punk worden omschreven... heavy geworteld in de roots rockers stijl, reggae vibe zonder compromis. Zij hebben tot nu toe drie albums uitgebracht. Dwars & KataStrof draaien tijdens de Alles Los Feesten in de Kikker in Enschede, waar leuke, dansbare en verrassende muziek te horen is - niet enkel doorgekauwde hits dus. Ook niet de laatste ragplaat uit het alternatieve circuit, maar een ultiem swingende selectie uit vijftig jaar popmuziek. Een vrolijke, eigenzinnige en dansbare mix van punk, ska, sixties, jazz, pop, indie, polka, latin, wereldmuziek en meer.

zaterdag 6 november (dance/ breakbeats)
Blastoff DJ's Discodick & Mieze
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

zaterdag 6 november (dance/ global sounds)
Sandunga, DJ Wieke
open: 20:00 entree: gratis

Sandunga is een Spaans woord dat 'pit' en/of 'charme' betekent. Met die steekwoorden draait DJ Wieke global grooves, futurejazz/funk en traditioneel werk uit alle culturen en continenten.

woensdag 10 november (info-avond)
Food Not Bombs: Mapuche-indianen van Chili
aanvang: 20:00 entree: gratis

De Mapuche-mensen zijn de oorspronkelijke bewoners van Chili. Al eeuwenlang strijden zij voor teruggave van het grondgebied waar zij en hun voorouders altijd op hebben geleefd en gewerkt, maar met de opkomst van de multinationals wordt dit steeds moeilijker. Met sprekers en film.

donderdag 11 november (film/ drama)
Film
aanvang: 20:30 entree: gratis

donderdag 11 november (dance/ reggae dancehall)
Jahwarriors Night
DJ's W-one & 2-inch, special guest: DJ Waslijn
open: 21:00 entree: ¤ 1,-

vrijdag 12 november (concert/ lo-fi noisepop)
Stereo21 (Nor) + Blimey!
DJ Ohn.Wayne & DJ Dubbel Mono
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Een concert is geslaagd als het publiek danst, glimlacht en geniet van een drankje. Dat is Stereo21 ten voeten uit. Deze Noorse band maakt zogeheten lo-fi noisepop, waarin de nodige muzikale invloeden zijn verwerkt. Op het podium zijn ze op hun best met stomende drums en bas, strakke gitaarriffs en orenstrelende herrie. Ze doen naast Duitsland en België ook ons land aan ter promotie van hun te verschijnen 5 songs e.p. In het voorjaar van 2005 zal waarschijnlijk hun tweede album verschijnen. Het Helmondse Blimey! laat zich leiden door enkele decennia popmuziek, maar is tegendraads wanneer het gaat om arrangement en geluidstechniek. Wat meteen opvalt is dat een echte drummer ontbreekt; in plaats hiervan wordt gebruikgemaakt van andere instrumenten, samples en/of sequences. Wat blijft, zijn kleine, liefdevol geschreven popliedjes die live geregeld worden ondersteund door de nodige korte films. Eind september verscheen het album 'When she's in your head'. Eerder dit jaar waren de Helmonders al in Arnhem te zien met een akoestisch optreden op het Park Open. Blimey! zou Blimey! niet zijn als ze het nu niet over een heel andere boeg zouden gooien. Ze stonden al op Lowlands en Noorderslag, en op de vooravond van een optreden op Crossing Border doen ze nu ook ons podium aan.

zaterdag 13 november (dance/alternative swing)
Swing.alt
DJ CJ & DJ Hush
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

zondag 14 november (poëziemiddag)
Dichter bij Bosch
aanvang: 15:00 entree: gratis

donderdag 18 november (dance/musicmix)
Urban Bosch Squad
DJ TJ & DJ Doc, Guest DJ Animal
special guests: Aram & Donnie
open: 21:00 entree: ¤ 1,-

Vrijdag 19 november (concert/noiserock thrash)
I Drive A UFO & Ottoboy
DJ's Martini & Camp-Ari
open: 21:00, aanvang: 21:30, entree: ¤ 5,-

I Drive A UFO is een tegendraadse tweemansformatie uit de Haagse underground. I Drive A UFO stimuleert de onderste cortex van de hersenen met onderzoekende riffs, dissonante akkoorden en gevatte teksten. I Drive A UFO adoreert improvisatie en steunt de vrijheid van muziek. I Drive A UFO pleit voor een betere wereld vol buitenaards leven. I Drive A UFO: heerlijke noise om je vingers bij af te likken! Ottoboy speelt gitaar-drum-hi-hat en zang in de traditie van Hasil Adkins, Bob Log III, Oblivians en The Revelators. Zijn plaat heet 'Raw und primitive': rauw, vies en smerig... komt dat zien!

zaterdag 20 november (workshop tekstschrijven)
Loesje 21 jaar
aanvang: 14:00 entree: gratis

zaterdag 20 november (voorstelling/cabaret)
Also Quatsch speelt 'Die nie genug Generation'
aanvang: 20:30 entree: ¤ 3,-

Zet een dwangneuroot, een autist en een model in één ruimte. Dan heb je een leuk uitgangspunt, maar nog geen programma. Goed, die fase slaan we over. Zet die drie op een podium. Spuien maar, in alle vormen die het theater kent; van poëzie tot stand-up, en dan nog raak ook. Mooi waar het pijnlijk moet zijn, pijnlijk waar het grappig moet zijn en grappig waar het mooi had kunnen zijn. Ze doen hun best, en dat is goed genoeg. Maar ga daar zelf maar achterkomen.

zaterdag 20 november (dance/vette funk)
Pure Delight, DJ's Syte & Demian
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

Zondag 21 november (kinderfilm)
Kinderfilmaanvang: 15:00, entree: gratis

donderdag 25 november (film/drama fantasy)
Film
aanvang: 20:30 entree: gratis

donderdag 25 november (jamsessie)
Boschsessie
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: gratis

Elke vierde donderdag van de maand: jamsessie! De sessie wordt meestal geopend met percussieinstrumenten, waarna muzikanten de kans krijgen om in te springen. Op deze manier willen we een zo breed mogelijke sessie neerzetten waar plaats is voor percussionisten, blazers, drummers, gitaristen, bassisten en zangers in elke discipline. Kom dus gerust binnen en laat van je horen op het sessiepodium.

vrijdag 26 november (concert/elektronisch)
Living Ornaments + Hydrus
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Living Ornaments is een project van Lars Meyer en Coen Polak, tevens oprichters van het Narrominded-label. Na enkele releases in de internationale lo-fi scene, zowel samen als solo, begonnen Coen en Lars zich steeds meer te richten op de mogelijkheden die elektronica bieden. Sinds 2001 werken ze samen onder de naam Living Ornaments. Het eerste resultaat van deze samenwerking kan gehoord worden op 'We're Running Out Of West', een compilatiealbum op Narrominded. Tot de dag van vandaag ontwikkelt het geluid van Living Ornaments zich in steeds abstraktere richting. Microclicks botsen met golven van ruis, maar akoestische instrumenten als gitaar en piano vormen altijd een solide basis voor hun muziek. Gefragmenteerde lagen gitaar zweven over elektronisch gemanipuleerde pianoklanken. Living Ornaments houdt ervan smakelijke maar obscure Nederlandse woorden als 'Kaalslagerin' en 'Hersenvocht' als titels te gebruiken. Hydrus begon als het soloproject van Hoofddorper Herman Wilken, totdat een jaar geleden Zwanenburger Almer Lücke werd gevraagd om bij te dragen aan enkele nummers. Sindsdien is Almer bij het project betrokken gebleven. De heren ontmoetten elkaar op de afdeling Sonologie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze dit jaar hopen af te studeren. Ook al zijn ze allebei grootgebracht op een dieet van Plaid, Autechre en andere prachtige elektronische muziek, hun muzikale wortels reiken veel verder dan dan. Ze speelden in rockbands en zijn net zo thuis in aleatorische compositie als in het programmeren van beats op het scherpst van de snede. Hun productiekwaliteiten kunnen zich meten met die van de groten in het genre. De muziek krijgt er tegelijk sereniteit, elegantie en onweerstaanbare kracht van. Bij verschillende gelegenheden heeft Hydrus zich bewezen als een fantastische live-act, zowel tijdens Narrominded-presentaties als tijdens prachtige optredens op eigen kracht. 'Chime EP' is hun debuut.

zaterdag 27 november (dance/elektroclash-indie)
PopScene
DJ Nicole Blommers
open: 22:00 aanvang: 23:00 entree: ¤ 3,-

PopScene's eigen DJ Nicole brengt een mix van Britse indie, sleazy elektro, art-garagerock en alles wat


---

N.B. Indien U graag extra materiaal toegestuurd krijgt, zoals een foto of jpeg of ...... ??? Neem dan contact met mij op via mail. Dan zal ik proberen om U dit te leveren in het door U gewenste format.
---

Alvast bedankt, Gilbert.

Publiciteit.
Kultuurhuis Bosch
Apeldoornsestraat 4
6828 AB Arnhem
T| 026-3518436
F| 026-3512387
E| info@kultuurhuisbosch.nl W| www.kultuurhuisbosch.nl

Voor vragen of opmerkingen kunt U altijd bellen op 026 3518436 of mailen naar info@kultuurhuisbosch.nl