Ingezonden persbericht


Persbijeenkomst Wereld Psoriasis Dag

Uitnodiging
Vrijdag 29 oktober 2004
Persbijeenkomst Wereld Psoriasis Dag
Louis Hartlooper Complex in Utrecht

Vrijdag 29 oktober a.s. is het voor de eerste maal Wereld Psoriasis Dag. Waarom? Mensen met Psoriasis worden te vaak en nodeloos gemeden, verkeerd begrepen of zelfs gediscrimineerd. Dat blijkt uit een pan-Europese studie die in de aanloop tot Wereld Psoriasis Dag is gehouden onder meer dan 5.000 mensen. Hierin wordt duidelijk hoe teleurstellend de publieke opinie over deze huidaandoening is: zo wil bijna de helft van de ondervraagden niet in één het hetzelfde zwembad zwemmen als daar iemand met psoriasis aanwezig is. Dit, terwijl de aandoening absoluut niet besmettelijk is!

De harde cijfers van het onderzoek worden vrijdag bij de persbijeenkomst onthuld.

Ook zullen afgevaardigden van de Psoriasis Vereniging Nederland uiteenzetten waaruit de publiekscampagne van Wereld Psoriasis Dag bestaat en waarom die dit jaar voor de eerste maal is opgezet.

Verder wordt een patiënten-manifest gepresenteerd dat die dag in tientallen landen de leidraad zal zijn om op te komen voor mensen met Psoriasis. Hierin wordt een concrete oproep gedaan aan publiek en beleidsmakers, om deze aandoening serieus te nemen en niet als een cosmetisch probleem af te doen.

Tot slot is er vrijdag een exclusieve vertoning van een nieuwe versie van The Singing Detective! Een legendarische film die psoriasis op de kaart heeft gezet en juist op deze dag in Nederland wordt uitgebracht.

Het programma luidt:
11.00 uur Ontvangst en welkom
11.15 uur Is Psoriasis besmettelijk? Is er hoop? 11.25 uur Het Psoriasis Patiëntenmanifest nader toegelicht 11.35 uur Waarom Wereld Psoriasis Dag?
Psoriasis Vereniging Nederland
11.45 uur Vertoning nieuwe film
"The Singing Detective"
13.30 uur Onderzoeksresultaten Pan-Europees Psoriasis onderzoek

Vrijdag 29 oktober 2004 - 11.00 - 14.00 uur
Louis Hartlooper Complex - Filmzaal 4
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht

Meer informatie over Wereld Psoriasis Dag staat op www.worldpsoriasisday.com en www.wereldpsoriasisdag.nl.

Wij vernemen graag per e-mail (m.v.d.vlist@hprc.nl) of u bij deze bijeenkomst aanwezig zult zijn, waarna we u een routeschets en nadere informatie zullen toezenden.

Wij hopen u op 29 oktober te mogen verwelkomen!

Meer informatie over de persbijeenkomst:
Psoriasis Vereniging Nederland
p/a Menno van der Vlist
Emmalaan 13
Postbus 354
3740 AJ Baarn
Telefoon +31 (0)35 54 31 535
Fax +31 (0)35 54 31 577
m.v.d.vlist@hprc.nl