Provincie Utrecht

Persbericht

Weghalen verkeerslichten Stationsweg, Breukelen

28-10-2004
In juni 2004 is de provincie Utrecht, in overleg met de gemeente Breukelen, gestart met het buiten gebruik stellen van de verkeerslichten op de kruising van de provinciale weg N401 (Stationsweg) met de uitrit van Van der Valk in Breukelen. Observatie en onderzoek hebben aangetoond dat de verkeerslichten niet langer gewenst zijn. Voor de buitengebruikstelling is vier maanden uitgetrokken.

Minder verkeersdrukte

De verkeersdrukte is door de reconstructie van het kruispunt aanzienlijk afgenomen. Uit onderzoek en observatie blijkt dat bij het huidige verkeersaanbod de verkeerslichten nu en in de toekomst niet gewenst zijn. Uiteraard blijft het naastgelegen `muizegaatje' wel met verkeerslichten geregeld.

Langzaam afgebouwd
Voor het buiten gebruik stellen van verkeerslichten is het gebruikelijk de nodige tijd in acht te nemen.
Vanaf juni dit jaar hebben de verkeerslichten gedurende twee maanden op geelknipperen gestaan. In deze periode heeft de provincie Utrecht het verkeer rond de kruising regelmatig geobserveerd. Vervolgens hebben de verkeerslichten gedurende twee maanden volledig uit gestaan. Ook gedurende deze periode heeft de provincie regelmatig geobserveerd.

Verwijderen verkeerslichten
Er bleek geen reden te zijn om af te zien van ontmanteling. Vandaar dat de verkeerslichten definitief worden verwijderd. Dit zal gereed zijn op vrijdag 5 november 2004.

Informatie-uitwisseling
Voor nadere informatie over en ervaringen met de buitengebruikstelling van de verkeerslichten kunt u contact opnemen met de heer A.J. Bezemer van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 25 35, Mailadres: arjan.bezemer@provincie-utrecht.nl

Laatst gewijzigd op 10/28/2004 01:53:47 PM. Paginabeheer: Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl