UITGEVERIJ GIGABOEK
http://www.gigaboek.nl

Dominee openbaart biechten in boek

Dominee openbaart biechten in boek

In het boek 'Beste dominee...' heeft predikant Sietze van der Veen uit het Groningse Mussel een serie van de meest schokkende en onthullende bekentenissen gebundeld. Alle getuigenissen zijn afkomstig van de speciale biechtsite (www.debiechtsite.nl) die dominee Van der Veen sinds begin dit jaar met groot succes exploiteert.

Met de biechtbundel wil de 'digitale dominee', zoals de eigentijdse geestelijke inmiddels landelijk bekend staat, de vaak onzichtbare nood die er heerst onder alle lagen van de bevolking openbaar en bespreekbaar maken. Dat is hard nodig, want individualisme viert hoogtij en kerkleiders zien werkeloos toe hoe de kerken leeglopen.

Die lijdzaamheid is de strijdbare Van der Veen een doorn in het oog. 'Er wordt gedebatteerd en vergaderd, maar de mens in nood wordt genegeerd. Dan is het logisch dat velen de kerk de rug toekeren.'

Sinds begin dit jaar biedt de dominee op internet een uitlaatklep aan een ieder die zijn hart wil luchten. De enorme toestroom van vaak schrijnende verhalen deed hem besluiten de meest opvallende bekentenissen in boekvorm uit te geven. Om herkenning van de inzenders onmogelijk te maken, heeft de auteur namen en situaties veranderd. De aangekondigde juridische acties vanwege vermeende schending van het beroepsgeheim ziet de Groningse geestelijke dan ook vol vertrouwen tegemoet.

Eerder deed Van der Veen al van zich spreken toen hij met zijn vrouw een commercieel bureau voor stervensbegeleiding en rouwverwerking begon. Ook haalt hij regelmatig de pers als hij er weer eens op uit trekt met zijn biechtcamper, waarin hij zijn oor leent aan mensen die hun diepste geheimen kwijt willen.

Donderdag 4 november spreekt Van der Veen op een Studium Generale symposium van de Universiteit van Tilburg over 'geheimen in het openbaar', naast o.a. misdaadauteur René Appel en Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. De volgende dag bivakkeert de dominee in Zeeland, waarna de karavaan doorreist naar Overijssel en nog andere provincies, afhankelijk van de vraag naar zijn unieke biechtmogelijkheden.

Dominee Sietze van der Veen is mobiel, bereikbaar op 06 15 07 61 12.

'Beste dominee...' - ISBN 90 8548 0183 - 12,95 euro - paperback - 136 p. - www.gigaboek.nl
Gigaboek, tel. 0226 344 111

29 okt 04 06:56