ARMADA MUSIC B.V.

Armin van Buuren handhaaft derde positie in DJ 100

Armin van Buuren handhaaft derde positie in DJ 100

Gisteravond heeft het gerenommeerde Engelse DJ Magazine de nieuwe DJ Top 100 bekend gemaakt. ARMIN VAN BUUREN handhaaft dit jaar de 3e positie in de enige wereldwijd gerespecteerde DJ lijst. Armin van Buuren, in 1976 in Leiden geboren, is zijn hele leven al met muziek bezig. Armin start zijn carrière als DJ in een Leidse studenten discotheek als hij in 1995 rechten gaat studeren. Tijdens zijn studie blijft hij zich in zijn eigen studio muzikaal ontwikkelen, hetgeen hits als 'Blue Fear', 'Touch Me' en 'Communication' oplevert. Wanneer deze platen vanaf 1998 de Britse hitlijsten bestormen, neemt zijn DJ carrière een internationale vlucht. In 1999 ontmoet hij David Lewis van DLP, die vele deuren voor hem opent en hem over de hele wereld introduceert.

Armin heeft reeds elk werelddeel bezocht. Zo was hij de laatste jaren te zien in clubs en op evenementen zoals onder andere Godskitchen (UK), Spundae (USA), Global Gathering (UK), Velfarre (Japan), Creamfields (UK), Sensation (NL), Dancevalley (NL), Two Tribes (Australia) en Bal en Blanc (Canada). Van Buuren is echter meer dan alleen DJ. Hij bestiert sinds vorig jaar zijn eigen management, publishing en platenmaatschappij ARMADA MUSIC en werkte samen met artiesten als Ray Wilson (Genesis), Krezip, Jan Vayne, Justin Suissa en Victoria Horn (zij kreeg in 2003 een Grammy Award voor ('Days Go By'). Daarnaast stelt hij sinds 2000 succesvolle compilaties samen en is hij als remixer verantwoordelijk voor megahits.

Elke donderdagavond presenteert Armin het succesvolle radioprogramma 'A State of Trance' op ID&T Radio. Zijn programma geniet door het internet wereldwijde bekendheid en is het best beluisterde Trance radio programma ter wereld. Begin april '04 kwam de naar het radio programma genoemde compilatie cd in meer dan 15 verschillende landen uit en belandde in vele charts, waaronder de Electronic Billboard chart in Amerika. Dit jaar was onder andere ook het jaar waarin Armin zijn eigen avond op Ibiza lanceerde. 7 Weken lang kon je Armin van Buuren elke dinsdag avond achter de draaitafels vinden tijdens zijn eigen ARMADA avond in één van 's werelds meest populaire clubs genaamd Amnesia. Zijn eigen platenmaatschappij Armada Music gaat als een speer met succesvolle releases van producers afkomstig uit vele verschillende landen.Onlangs is Armin's nieuwe mix compilatie cd 'Universal Religion 2004' gereleased. Deze compilatie is live opgenomen tijdens de Armada avond op Ibiza. Momenteel werkt Armin aan zijn tweede artiesten album. Deze staat gepland voor release in het voorjaar van 2005.

Naast Armin van Buuren staan 4 andere DJ's die gemanaged worden door DAVID LEWIS PRODUCTIONS en/of ARMADA MUSIC in de lijst.

M.I.K.E. (Mike Dierickx) afkomstig uit België staat dit jaar op de 62ste positie. Mike staat bekend om zijn producties onder zijn eigen naam maar ook als Push en Plastic Boy. Zijn sets hebben een energieke sound die het best omschreven kan worden als Electro Trance.

MARKUS SCHULZ, afkomstig uit Miami, is een nieuwe naam in de lijst. Dit jaar is hij de op één na hoogste binnenkomer en verovert de 32ste plaats. Vanaf oktober kun je Markus iedere laatste zaterdag van de maand achter de draaitafels vinden tijdens zijn 'Famous' residentie in de Amsterdamse club Panama. Markus kan zich erop beroepen om samengewerkt te hebben met en/of remixen gemaakt te hebben van artiesten als Madonna, Fat Boy Slim, Depeche Mode, Everything but the Girl, Jewel en Motorcycle. Door zijn hoogstaande producties, zijn radioprogramma en zijn fantastische sets wordt Schulz gezien als één van de meest invloedrijke Amerikaanse DJ's.

Ook nieuwkomers zijn de uit Nederland afkomstige RANK 1 (Piet Bervoets en Benno de Goeij). Zij komen binnen op de 91ste plaats. RANK 1 heeft dit jaar in de hele wereld opgetreden. De heren hebben succesvolle producties gemaakt waaronder de 'AIRWAVE' en 'AWAKENING' hit singles. Vorig jaar maakten ze voor 's werelds grootste indoor event SENSATION de Anthem 2003.

Als klap op de vuurpijl zijn we trots te mogen mededelen dat de Hagenees REMY (Remy Unger) na zoveel jaren eindelijk een positie heeft veroverd in de enige echte DJ 100. Hij komt binnen op 86. Remy staat voornamelijk bekend om zijn sublieme mix kwaliteiten (volgens insiders is er geen strakkere mixer als Remy) en perfecte progressieve meets tech house platen keuze.

Armada Music:
Armada Music is 1 ½ jaar geleden door Armin van Buuren (AR), Maykel Piron (MA) en David Lewis (DA) opgericht. Armada Music is gespecialiseerd in artist en label management. Onder Armada Music vallen 8 verschillende labels waarop bovenstaande artiesten (m.u.v. Rank 1) hun producties releasen.

David Lewis Productions:
DLP is opgericht op 1 januari 1996 en is gespecialiseerd in het managen van DJ's en in het verzorgen van optredens in binnen- en buitenland.


---