BIT eerste Nederlandse provider met IPv6-name servers voor .nl-domeinnamen

Ede, 29 oktober 2004 - Zakelijke Internet Service Provider BIT voorziet vanaf vandaag alle verwijzingen naar .NL-domeinnamen van haar klanten van IPv6-adressen. Deze stap betekent een verdere vooruitgang in de invoering van het nieuwe internetprotocol.

De overgang houdt in dat de DNS-servers van BIT vanaf vandaag ook via IPv6 worden gebruikt. DNS-servers 'vertalen' namen op internet naar IP-adressen. De servers waren, net als de websites die BIT voor haar klanten host, al langer via het nieuwe protocol bereikbaar. Vanaf vandaag worden echter alle verwijzingen naar .NL- domeinnamen die BIT voor haar klanten geregistreerd heeft ook van IPv6 adressen voorzien. BIT is hiermee de eerste provider met IPv6 name servers voor .NL-domeinnamen.

IPv6
IPv6 is het nieuwe internetprotocol, dat het bestaande IPv4 protocol voor het verzorgen van internetverkeer moet vervangen. Met het bestaande IPv4 protocol, zijn 'slechts' vier miljard verschillende IP-adressen mogelijk en nu steeds meer apparatuur wordt aangesloten op internet, komt de beschikbaarheid in gevaar en 'raken de adressen op'. Om dit te voorkomen is IPv6 geïntroduceerd. Het belangrijkste kenmerk van IPv6 is dat de adressen een stuk langer zijn dan bij het bestaande protocol, waardoor er veel meer IP-adressen mogelijk zijn.

Alex Bik, technisch directeur van BIT : "We zijn altijd al een groot voorstander geweest van de overgang naar het nieuwe protocol en ondersteunen het al jaren. Momenteel beheren we zo'n 20.000 .NL-domeinamen. Door alle verwijzingen naar .NL-domeinnamen van onze klanten te voorzien van IPv6 adressen, onderstrepen we dit nog eens. Met deze overgang zijn we bovendien de eerste hosting provider die zo goed voorbereid is op de toekomst. We verwachten dat de overgang naar het nieuwe protocol de komende tijd nog sneller zal gaan, omdat Microsoft IPv6 nu ook standaard ondersteunt."

Over BIT
BIT is een zakelijke Internet service provider die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare Internetverbindingen en managed hosting en outsourcing. De onderneming levert, in nauwe samenwerking met partners, oplossingen op het gebied van snelle Internetverbindingen, koppeling van bedrijfsvestigingen, telewerken, failsafe hosting, e-mail, outsourcing en glasvezel-infrastructuren. Naast haar diensten als provider, is het bedrijf tevens de officiële distributeur Kerio Technologies, een leverancier van firewalls.

Opdrachtgevers van BIT zijn onder meer Philips, Bart Smit, Blokker, ERA, Wereld Natuurfonds, de Belastingdienst, Meteo Consult, Lundia, Gazelle, Imtech Telecom, Nozema. BIT is opgericht op 1 januari 1996 en gevestigd in Ede.

Ingezonden persbericht