Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 29-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Automobilisten met teveel op

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 oktober werden drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Op de Molenstraat werd rond 01.10 uur een 25-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 385 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan.

Rond 01.15 uur controleerden politiemensen op de Heiligenbergerweg een 27-jarige automobilist uit Amersfoort. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 295 ug/l.

Een 41-jarige automobilist uit Amersfoort moest rond 03.15 uur een blaastest op de Zielhorsterweg afleggen. Ook hij bleek teveel aan Bacchus te hebben geofferd en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 290 ug/l.

Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen rijverboden van respectievelijk 3, 2 en 2 uur.

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT Op donderdag 28 oktober heeft de politie van 20.15 uur tot 20.45 uur op de Heiligenbergerweg een fietsverlichtingscontrole gehouden. Elf fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Invalidenwagentje op zijn kant

AMERSFOORT Op donderdag 29 oktober raakte een vrouw gewond bij een eenzijdig ongeval.

Rond 17.10 uur reed een 48-jarige vrouw uit Amersfoort met haar invalidenwagentje over de Liendertseweg en zij reed rechtsaf de Zangvogelweg op. Zij verloor de macht over het stuur en belandde met het invalidenwagentje op zijn kant. Daarbij brak de vrouw een been. Zij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.