Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuk, 29-10-2004

Memorie van antwoord betreffende WTZi/HOZ/WTG

De Voorzitter van de Eerste Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20017
2500 EA DEN HAAG

DBO-CB-U-2523210

29 oktober 2004

Hierbij bied ik u de memorie van antwoord aan op het verslag dat de Vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport op 19 oktober 2004 heeft uitgebracht betreffende de drie wetsvoorstellen Wet herziening overeenkomstenstelsel zorg (HOZ), WTG ExPres (WTG) en Wet toelating zorginstellingen (WTZi).

Bij hoofdstuk V van de memorie van antwoord treft u een overzicht aan van de wijzigingen in de regelgeving met een duiding van de effecten op de administratieve lasten. Met dit overzicht kom ik tegemoet aan het verzoek waarom uw Vaste commissie verzocht bij brief van 5 oktober 2004.

Met het oog op het wetsvoorstel HOZ ontvangt u tevens hierbij een ontwerp Algemene maatregel van bestuur ex artikel 11 (nw) Zfw, zoals dit na inwerkingtreding van de wet HOZ zal luiden. Hoewel u de wet nog in behandeling hebt leek het mij juist om met de strekking (voorhang bij beide Kamers) van het voorgestelde artikel rekening te houden en u deze ontwerp amvb gelijk met de memorie van antwoord alvast aan u voor te leggen.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

H. Hoogervorst
PDF
Memorie van antwoord betreffende WTZi/HOZ/WTG (nieuw venster)

Om het kamerstuk op te halen:

Zie het origineel