Gemeente Rotterdam

Nr. 143
29 oktober 2004

Belangrijk: embargo tot vrijdag 29 oktober, 16.30 uur

Erasmusspeld voor echtpaar Van Hoek

De heer L. van Hoek en mevrouw J. G. van Hoek- van der Elst hebben op vrijdag 29 oktober, tijdens het 25-jarig bestaan van de Stichting Ons Rotterdam, een Erasmusspeld gekregen uit handen van wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte). Het echtpaar kreeg deze onderscheiding als blijk van waardering voor hun inzet Rotterdam onder een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Leo van Hoek is medeoprichter van zowel de Vereniging Rotterdam Onverwoestbaar, de Stichting Ons Rotterdam als de Stichting Historisch Charlois. Hij is de initiatiefnemer van het tijdschrift Ons Rotterdam, van de Rotterdamse Dag en de Verkiezing van Rotterdammer van het Jaar. Daarnaast is hij jaren actief geweest als bestuurslid, voorzitter en als productie- en zakelijk leider voor deze stichtingen. Zijn vrouw Ankie van Hoek-van der Elst is medeoprichter van de Stichting Historisch Charlois. Zij heeft zich jarenlang ingezet om Rotterdam onder een breed publiek onder de aandacht brengen. Daarnaast heeft zij een collectie aangelegd van foto's van historisch Rotterdam.

Door hun inzet, betrokkenheid en toewijding is de Stichting Ons Rotterdam een begrip geworden. Ook op de website probeert Ons Rotterdam door digitale exposities, een fotoarchief en verschillende drieluiken de historie van Rotterdam voor bezoekers van de site te laten herleven. Zo krijgen ze de gelegenheid om iets over hun buurt, kennis, of helden te vinden. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om zelf foto's en verhalen in te sturen en hun ervaringen met andere bezoekers te delen. Op deze manier heeft het echtpaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van historisch Rotterdam.

De Erasmusspeld wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en economisch gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam