Nieuw-Vlaamse Alliantie


Ronduit N-VA! vindt besparingen minister Anciaux onaanvaardbaar (29/10/04)

Vorige week besliste de Vlaamse regering om bij de begrotingscontrole zo"n 10% te besparen op het budget voor de uitvoering van het lokale jeugdbeleid. In navolging van de Vlaamse Jeugdraad stuurt Ronduit N-VA! een brief naar de minister van Jeugd, Bert Anciaux, naar de andere ministers en naar de commissie Cultuur, Jeugd, Media en Sport om te protesteren tegen deze maatregel.

De begrotingscontrole heeft tot gevolg dat er voor de uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en stimulering van het gemeentelijk, het intergemeentelijk en het provinciaal jeugd- en jeugdwerkbeleid, voor de gemeentebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie slechts 15.081.000 euro beschikbaar is, en niet zoals eerder was vooropgesteld 16.552.000 euro.

De daling van 1.471.000 euro op het voorziene budget ter subsidiëring van de gemeentebesturen komt neer op 10 procent minder middelen dan geraamd bij de goedkeuring van de jaarplannen. Op die manier schuift Minister Anciaux de besparingen op zijn departement Jeugd gewoon door naar de gemeenten.

Voor Ronduit N-VA! kan het niet dat gemaakte beloftes ten opzichte van het lokale jeugdbeleid niet worden nagekomen door de Vlaamse regering in ruil voor een sluitende begroting. Wij hopen dat de Vlaamse regering en de betrokken minister alsnog de nodige middelen zullen vrijmaken.

Auteur:
voorzitter Ronduit N-VA!
Joris Kelchtermans

Meer informatie:
Contactpersoon: Joris Kelchtermans
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: joris.kelchtermans@n-va.be
Url: www.n-va.be