Gemeente Zwolle

Evaluatie Park Eekhout positief

De evaluatie van Park Eekhout pakt positief uit. Het college van B&W heeft op basis van de evaluatie besloten af te zien van een nachtelijke afsluiting van Park Eekhout. Dat meldt wethouder Peter Pot vandaag samen met Ad van Halem van de klankbordgroep Park Eekhout. De evaluatie is gezamenlijk afgerond met deze klankbordgroep. Politie, wijkservicepunt en gemeente hebben een jaar lang de klachten geïnventariseerd. Er kwamen geen klachten binnen bij de politie en bij het wijkservicepunt kwamen drie klachten binnen. Wel zijn positieve reacties binnen gekomen. Deze gaan over het beter en intensiever gebruik van het park en niveau van onderhoud. De vormgever van het park, Han Goodijk, landschapsarchitect én de ontwerper van het hekwerk eromheen Kees van Nieukerken, kregen in april van dit jaar van de Vrienden van de Stadskern de jaarlijkse onderscheiding van die belangenclub.

In 2003 heeft het college van B&W besloten om, alvorens een definitief besluit te nemen over een mogelijke nachtelijke sluiting van Park Eekhout, gedurende een jaar een monitoring te houden van het gebruik. Dit in verband met de overlast die ´s nachts wel eens voorkwam voordat het park in 2002 werd gerenoveerd.

Monitoring
De evaluatie is gedaan aan de hand van objectieve criteria. Dit zijn meldingen die bij politie en/of het wijkservicepunt binnenkomen. Dit is ook met de klankbordgroep afgesproken vorig jaar. Ruim één jaar na de renovatie zijn bij de politie geen meldingen binnengekomen en bij het wijkservicepunt in het totaal drie: in december 2003 over een omver getrokken bank en in maart 2003 over afval en een keer over graffiti.

Op 1 september jl. heeft een evaluatiegesprek plaats gehad tussen de klankbordgroep en wethouder Peter Pot. Gezamenlijk is geconstateerd dat er geen sprake is van bijzondere overlast 's nachts, die een nachtelijk afsluiting zou rechtvaardigen. Het tegenovergestelde is het geval, over het algemeen is men juist bijzonder tevreden over het gebruik en het onderhoudsniveau van het park. Ook is reeds het eerste buurtfeestje in het park gehouden.


---