Politie Groningen

Persberichten zaterdag 30 oktober 2004

Provincie Groningen 30-10-2004 -

Westerlee: inbrekers overlopen
Twee onbekende mannen braken vrijdagavond in, in een woning aan de Hoofdstraat in Westerlee. De inbrekers werden overlopen door een buurvrouw die hond van de bewoner van de woning (zelf niet thuis) uitliet. Bij terugkomst met de hond bij de woning trof de buurvrouw een openstaande deur aan en zag dat er licht brandde in het huis. Op haar aanroepen renden de verdachten de woning uit en verdwenen via de 2e Garstestraat in de richting van de Hoofdstraat. Bij onderzoek door de gewaarschuwde politie bleek een deur te zijn geforceerd. Of er iets weggenomen is moet nog worden bekeken. Onderzoek in de omgeving leverde verder niets op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: belediging
In de Heemskerkstraat in Winschoten heeft de politie vrijdagavond een 38-jarige man uit Westerlee aangehouden voor belediging. De man bemoeide zich met een politieoptreden tegen twee dronken mannen. De verdachte schold daarbij op een gegeven moment één van de agenten uit. Hij werd meegenomen naar het bureau en na verhoor met een proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Tolbert: vrouw pleegt vernielingen
Bewoners van een woning aan het Noorderpark in Tolbert werden vrijdagnacht in hun slaap opgeschrikt door lawaai. Toen ze poolshoogte gingen nemen bleek een raam van hun woning te zijn ingeslagen. Ook bleek een raam van hun op de oprit geparkeerde auto te zijn vernield. De bewoners zagen nog hoe een familielid van de oprit wegliep en in een auto verdween. Onderweg naar het Noorderpark in Tolbert noteerden agenten het kenteken van een hen tegemoetkomende auto. Onderzoek wees uit dat dit de auto van het betreffende familielid was. De verdachte, een 30-jarige vrouw uit Norg, kon enige tijd later door de politie in haar woonplaats worden aangehouden. De vrouw is overgebracht naar Groningen en ingesloten voor verhoor en nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht en de aanleiding van het incident.

Groningen: vrachtwagen verliest lading slachtvlees
Op de Weg der Verenigde Naties, kort voor het Julianaplein, verloor een vrachtwagencombinatie vrijdagmiddag een deel van de lading slachtvlees. Bij het optrekken gingen de containers met vlees aan het rollen en braken door de laaddeuren. Een deel van de lading kwam op het wegdek terecht. De Weg der Verenigde Naties raakte daardoor enige tijd gestremd. Op alle toevoerwegen naar het Julianaplein ontstond daardoor vertraging met files. Na opruimen van het slachtvlees is het wegdek door de brandweer schoongespoten. De lading slachtvlees is daarna overgeladen in een andere oplegger. Tegen de chauffeur, een 21-jarige man uit Veldhoven, is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: mannen aangehouden
In de Poelestraat in Groningen heeft de politie vrijdagnacht twee mannen, beiden in de leeftijd van 26 jaar, uit Wijhe en Olst aangehouden. De mannen liepen in een groep van totaal vier mannen vanuit de Peperstraat de Poelestraat in. Daar liepen ook twee politiemensen. Eén van de vier verdachten begon onophoudelijk tegen de agenten te schreeuwen. Toen de agenten vroegen om daar mee op te houden begonnen twee andere man uit het groepje zich ook met de discussie te bemoeien. Die dreigde uit te lopen op beledigingen van de kant van de groep waarop de agenten het gesprek wilden beëindigen en sommeerden de mannen door te lopen. De beide verdachten weigerden dit ook na officiële vordering. Daarop zijn ze aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. Na verhoor zijn de mannen heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: negen verdachten aangehouden na mislukte kraakpoging De politie heeft vrijdagnacht aan het Lag der Aa en op de Westersingel in Groningen in totaal negen mensen aangehouden. De politie kreeg een telefonische melding van een getuige die meldde dat er zou worden ingebroken in een pand aan het Lage der Aa. Bij de komst van de politie daar rende drie mensen weg. Twee daarvan, een 16-jarige man uit Groningen en een 18-jarige man uit Gasthuizen konden worden aangehouden. De laatste was bij zijn aanhouding in het bezit van een breekijzer. De derde verdachte wist te ontkomen. Aan de deur van het betreffende pand werden vernielingen geconstateerd. Tevens werd bij de deur een hamer gevonden. Beide verdachten gaven aan de woning te hebben willen kraken. Onderweg naar het politiebureau kwam agenten op de Westersingel een groep van zeven personen tegen die goederen met zich mee droegen waaronder een vouwbed. Omdat deze mensen mogelijk ook bij de mislukte kraakactie betrokken waren werd ze alle zeven ook aangehouden. Ook deze verdachten, drie mannen en vier vrouwen in de leeftijd van 15 tot 20 jaar uit Groningen en Zuidwolde, werden meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn zeven verdachten heengezonden. Eén van hen, een 17-jarige vrouw uit Groningen, kreeg proces-verbaal voor het opgegeven van een valse naam. De twee aan het Lage der Aa aangehouden verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het breekijzer een betonschaar die de verdachten bij zich hadden zijn in beslag genomen.

Groningen: fietsendief aangehouden
Een 44-jarige veelpleger uit Groningen is vrijdagnacht in de Nieuwstad in Groningen aangehouden met een gestolen fiets. De man stal de fiets voor het NS station en werd daarbij door een getuige gezien. Die belde de politie en gaf het signalement van de verdachte door. Op basis daarvan kon hij worden aangehouden. De man is ingesloten. De politie probeert de fiets terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar.

Groningen: man met traangas
In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. Personeel van de gelegenheid trof bij de man bij binnenkomst een spuitbusje traangas aan. Bezit daarvan is verboden. De man is door de politie meegenomen en na verhoor heengezonden. De traangas is in beslag genomen.

Groningen: dronken man door het lint
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie vrijdagavond aan de Hortensialaan in Groningen een 31-jarige man uit Groningen. De verdachte, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, had met een vriendin en een familielid een feest bezocht welk feest bij de man thuis zou worden voortgezet. Bij thuiskomst ging de man door onbekende oorzaak door het lint. Hij werd agressief en viel daarbij allerlei mensen aan. De man verwondde zichzelf en kon met moeite door gewaarschuwde agenten onder controle worden gebracht. Hij weigerde de woning binnen te gaan. Daarop is hij aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten. Hij wordt in de loop van de morgen na verhoor heengezonden.

Groningen: baldadige jongens aangehouden
Een 14-jarige jongen uit Woltersum en een 15-jarige knaap uit Groningen zijn vrijdagavond door de politie aangehouden in de Herestraat in Groningen. Beiden klommen op een steiger en wilden langs die weg een pand binnen gaan. Boven op de steiger werden ze door surveillerende agenten opgepakt en meegenomen naar het bureau. Ze zijn na verhoor met een bekeuring voor baldadigheid heengezonden.