Rijn en Venen, 11.00 uur

Utrecht 30-10-2004 - Persberichten Rijn en Venen

Bedreiging en vernieling

MIJDRECT Een 44-jarige man uit Mijdrecht is vrijdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden omdat hij een vernieling had gepleegd in een kantoor aan de Rendementsweg.

De man had een zakelijk conflict en wilde dit conflict bespreken. Eenmaal binnen ontstond een woordenwisseling met een medewerkster van het kantoor. De man gooide vervolgens een steen richting de medewerkster. Zij kon de steen gelukkig ontwijken en bleef ongedeerd. Er sneuvelde wel een computer en een pintoestel. De man is vervolgens door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Voor de medewerkerster is slachtofferhulp aangevraagd.

Vandalisme

MAARSSEN Een 14-jarige jongen uit Maarssen is vrijdagavond om 20.30 uur aangehouden omdat hij een brandje had gesticht in Zwanenkamp. De politie kreeg rond 19.15 uur een melding binnen dat er een bruggetje in de brand zou staan. Ter plaatsen zagen agenten een beginnend vuurtje en vijf jongeren die erbij stonden. Er was nog geen schade te zien aan het bruggetje. Een van de jongeren bekende het vuurtje te hebben aangestoken. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Zijn ouders zijn op de hoogte gesteld en de jongen is doorgestuurd naar bureau HALT.

Verkeerscontroles

MAARSSEN Bij een verkeerscontrole op de Dr. Plesmanlaan zijn vrijdagmorgen tussen 11.30 en 12.40 uur 27 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie bij een verkeerscontrole op de Verbindingsweg vier automobilisten aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Een van de vier, een 39-jarige man uit Maarssen moest hierbij zijn rijbewijs inleveren. Het resultaat van de ademanalyse was 585 ug/l (tot 235 ug/l) is toegestaan.

Bromfietser onder invloed

LOENEN Een 20-jarige inwoner van Loenen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden vanwege het negeren van een stopverbod en het rijden onder invloed. Agenten zagen de man om 03.45 uur rijden op de Rijksstraatweg en besloten de bromfietser te controleren. De man negeerde in eerste instantie het stopteken, maar kon even later staande gehouden worden. Agenten roken een alcohollucht en hebben de man naar het politiebureau meegenomen. Het resultaat van de ademanalyse was 570 ug/l. Met een bekeuring en een rijverbod van 6 uur op zak kon de man het politiebureau weer verlaten.