Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht 30-10-2004 - Nieuwsberichten Heuvelrug

Doorrijden na aanrijding

VEENENDAAL- Op vrijdagavond werd een man aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding.

Omstreeks 20.00 uur reed een 18-jarige bromfietser uit Elst over de Kerkewijk. Een 19-jarige automobilist uit Veenendaal reed in dezelfde richting en sloeg op een gegeven moment af. Hij liet hierbij de bromfietser niet voorgaan en deze kwam ten val. De man uit Veenendaal stopte even maar reed daarna weer hard weg. Een getuige (een agent in zijn vrije tijd) zag dit gebeuren en zette de achtervolging in op zijn motorfiets. Ter hoogte van de J.G. Sandbrinkstraat kon de bestuurder van de auto worden aangesproken door de getuige. De politie werd gewaarschuwd en de 19-jarige man werd aangehouden.

Hij bleek gedronken te hebben en blies op het bureau 350 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De 18-jarige man raakte niet gewond. Zijn bromfiets raakte wel beschadigd.

Gewond na aanrijding

DOORN- Op vrijdagmiddag raakte een jongen gewond na een aanrijding. Omstreeks 14.50 uur reed een 14-jarige jongen uit Driebergen over de Driebergsestraatweg. Hier werd hij aangereden door een onbekend gebleven scooterrijder. Deze reed na de aanrijding door. De jongen raakte gewond aan zijn knie en zijn fiets raakte beschadigd. De politie is zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien, bel dan met; Politie Heuvelrug, 0900-8844.