Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 oktober 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Rijden onder invloed

Drie automobilisten aangehouden met te veel drank op

Haaksbergen / Borne / Oldenzaal

In de nacht van vrijdag de 29e op zaterdag de 30e oktober werden een drietal automobilisten gecontroleerd en aangehouden die met te veel alcoholische versnaperingen op, achter het stuur van hun auto waren gekropen.
Om ongeveer 00.25 uur werd een 44 jr. inwoner van Haaksbergen aan de Eibergsestraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Aan het bureau wees de ademanalyse bij hem 1.15 promille uit.
Om even over vieren mocht een 30 jr. man uit Borne blazen omdat ook hij te veel had gedronken. Hij werd gecontroleerd op de Stationsstraat in Borne. Zijn ademanalyse bedroeg 1.35 promille.
En om 05.00 uur werd geconstateerd dat een 36 jr. Almeloer te veel had gedronken terwijl hij over de Deurningerstraat in Oldenzaal reed. Ook hij mocht mee naar het bureau voor de ademanalyse en deze gaf 1.48 promille aan. Van deze laatste bestuurder is tevens het rijbewijs ingevorderd.
Tegen alledrie wordt proces-verbaal opgemaakt. ( 04-134380 / 04-134441 / 04-134443)

Aanrijding met letsel

Automobilist geeft geen voorrang en komt met auto onder aan talud in sloot

Vriezenveen

Vrijdagmiddag 29 oktober om ongeveer 16.10 uur vond op de kruising N36 - Oosterweidelandweg in Vriezenveen een aanrijding plaats. Bleek dat een 81 jr. automobilist uit Almelo, met naast zich zijn 77 jr. echtgenote, komende vanaf de N36 geen voorrang had verleend aan een 37 jr. automobilist uit Vriezenveen die over de Oosterweidelandweg aan kwam rijden. Een aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen reden het talud van de kruising af, waarbij de auto van de 37 jr. halverwege bleef steken. De andere auto, die van de 81 jr. belandde beneden aan het talud in de sloot. Beide bestuurders en de 77 jr. echtgenote werden door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het oudere echtpaar werd met onbekend letsel opgenomen, de 37 jr. mocht na behandeling naar huis. Beide voertuigen zijn afgesleept. ( 04-134235)

Aanhouding na mishandeling en vernieling

Ex aangehouden na plegen geweld en vernielen huisraad

Overdinkel

Vrijdagmiddag 29 oktober werd om ongeveer 14.10 uur gemeld dat bij een woning aan de Wethouder Hassingstraat in Overdinkel problemen waren. Bleek dat de 46 jr. ex van de 36 jr. bewoonster ter plaatse was gekomen. In de woning had de man vernielingen aangericht en had hij zijn ex vrouw bij de keel gepakt. Bij de komst van de politie was de ex nog ter plaatse en kon hij direct worden aangehouden. Aan het bureau bleek dat dit niet de eerste keer was dat de 46 jr. problemen had gemaakt en na overleg met justitie werd besloten dat hij in verzekering werd gesteld, opgesloten en dat hij maandag de 1e november bij justitie zal worden voorgeleid. ( 04-134113)

Aanhoudingen na diefstal

Vijf personen aangehouden die diefstal plegen in zwemcomplex en illegaal gaan zwemmen

Enschede

Zaterdagmorgen 30 oktober om ongeveer 04.00 uur wordt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf doorgegeven dat hij na een alarmmelding een aantal personen had aangetroffen in het zwembad aan de Van Deinselaan in Enschede. Ter plaatse werden vijf Enschedeers aangetroffen in de leeftijd van 19, 20, 20, 20 en 21 jr. Alle vijf waren in het zwembad aangetroffen en in hun zwembroek naar buiten gebracht. Bleek dat ze in eerste instantie in het buitenbad waren gaan zwemmen en daarna naar binnen waren gedrongen. Binnen was vanachter een bar de nodige drank en etenswaren genuttigd. De vijf zijn, nadat ze zich hadden aangekleed, meegenomen naar het bureau en voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de zaterdag zijn ze afgehoord en naar huis gestuurd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. ( 04-134440)

---- --