Ingezonden persbericht


METROPOLIS GAAT NAAR BINNEN!

Metropolis presenteert zaterdag 30 oktober vanaf 23.00 uur onder de noemer Metropolis A Gogo in de zalen van de Rotterdamse club Calypso een avondvullend programma met live optredens van het Amerikaanse powerpunkpoptrio Maxeen en het Rotterdamse gruizige electro duo Drillem in de kleine zaal Calypso II. In de bovenzaal zullen DJ L-Ende en DJ Tommi de bezoekers verrassen op een mix van the best you ve never heard of , het motto waarmee Metropolis Festival de afgelopen 16 jaar haar naam als trendsettend festival heeft gevestigd, en Metropolis Classics.

Maxeen tourt momenteel als support van Maroon 5 door de grote zalen van Europa en reist zaterdag speciaal af naar Rotterdam om een intiem optreden voor de Metropolisliefhebber te geven. Maxeen wordt door haar platenmaatschappij vergeleken met U2, The Pixies en The Police. Na het beluisteren van hun titelloze debuut cd kan Joe Jackson ten tijde van Look Sharp er dan ook nog wel bij! Het trio, afkomstig uit Akron (Ohio), maakt gewoon lekkere punkpop. Korte puntige songs met mooie zangpartijen. Live absoluut geweldig, dat bewees het trio op Metropolis met een spetterende show.

Het Rotterdamse duo Drillem is sinds de zomer na onder meer haar presentatie op OOGST een graag geziene gast bij de VPRO en is met haar aanstekelijke mix van punky electrotrash doorgedrongen tot de finale van de Grote Prijs van Nederland. Op het podium gebruiken zij allerlei apparaten, waarvan je in eerste instantie niet zou verwachten dat ze als instrument gebruikt zouden kunnen worden. Het experimentele dansduo maakt van supercoole beats geile rock n'roll! Drillem wordt ook wel vergeleken met Peaches, Miss Kittin, en Le Tigre.

In de bovenzaal zal DJ L-Ende platen draaien uit het verleden, heden en toekomst van Metropolis. DJ L-Ende is programmeur van de Melkweg en adviseur van de Metropolisprogrammaraad. Hij draaide afgelopen editie ook tijdens Metropolis in Town en tussen de bands door op het hoofdpodium. Hij wordt ondersteund door DJ Tommi.

Metropolis Festival werd in juni 2004 door de leden van de VNP (Verenigde Nederlandse Poppodia) uitgeroepen tot Beste Festival 2004. Met Metropolis A Gogo wil de organisatie een aanzet geven tot een uitbreiding van haar activiteiten binnen het Nederlands clubcircuit met als uiteindelijk doel regelmatig avonden te organiseren waar artiesten kunnen optreden die óf op eerdere edities van het festival hebben gestaan óf op het eerstkomende geprogrammeerd zullen gaan worden, óf passen binnen het motto the best you ve never heard of .

Metropolis Festival 2005 vindt plaats op zondag 3 juli en zal op zaterdag 2 juli worden voorafgegaan door Metropolis In Town.

Metropolis A Gogo @ Calypso

Zaterdag 30 Oktober 2004

23.00 04.00 uur

Mauritsweg 5 - Rotterdam

www.calypso-rotterdam.nl

www.metropolisfestival.nl

www.maxeen.com

www.drillem.com