Ingezonden persbericht


Persbericht

Breda, 21 oktober 2004

Breda krijgt eerste vestiging van Cartridge World in de Benelux

Cartridge hervullen spaart geld én milieu

BREDA - Een winkel waar consumenten en bedrijven hun lege inktjet- en lasercartridges snel, goedkoop en zonder kwaliteitsverlies opnieuw kunnen laten vullen, inclusief 'niet goed geld terug'-garantie. Dat is het concept achter Cartridge World. Op zaterdag 30 oktober opent de internationale franchiseketen zijn eerste winkel in de Benelux: Cartridge World Breda (Boschstraat 18-20).

Het bedrijf richt zich op de lokale markt en levert zowel aan eindgebruikers als aan grootverbruikers (voor bedrijven is een speciale afhaalservice mogelijk). "Hergebruik van cartridges scheelt niet alleen enorm veel geld - het is tot vijftig procent voordeliger dan nieuwe merkcartridges - maar is ook veel beter voor het milieu: een lasercartridge heeft ongeveer 450 jaar nodig om te vergaan", zegt directeur Pieter de Roo van Cartridge World Breda. "Van kwaliteitsverlies is geen sprake. De inkten die wij gebruiken, zijn gemaakt door de grootste Europese inktproducent. Ze hebben exact dezelfde chemische en fysische eigenschappen als de officiële inktsoorten van bijvoorbeeld HP, Canon en Seiko Epson."

De vestiging in Breda gaat ook andere franchisenemers ondersteunen en werkt daarbij nauw samen met het hoofdkantoor in het Duitse Hattingen. Volgens De Roo is Breda een ideale standplaats, gezien de bedrijven in de regio en de centrale ligging in de Benelux. "Ik heb goede medewerking gekregen van de Gemeente Breda en van verschillende bedrijven. Wat ons betreft dus een prima start."

Wereldwijd heeft de van oorsprong Australische onderneming inmiddels al meer dan vijfhonderd vestigingen. Cartridge World is sinds 1988 actief. Info: www.cartridgeworld.nl

Noot voor de redactie (