Gemeente Amsterdam

Gemeentearchief opent haar deuren
22 oktober 2004 - Djoe Lan Tan

Het Gemeentearchief Amsterdam aan Amsteldijk 67 opent op 30 oktober haar deuren. Het thema van deze Open Dag is: Typisch Amsterdams.

Op deze dag is het mogelijk een kijkje achter de schermen te nemen in delen van het Archief die anders voor het publiek gesloten zijn, zoals het Restauratie- en fotoatelier.

Gemeentearchief: Borneokade (voorheen Zeeburgerpolder)

Beroemde Amsterdammers

Er is live muziek en er zijn sprekers. Zo geeft de bekende Jordanees en rasverteller Paul Rollman een voordracht over Amsterdamse humor. Ook worden films over oud Amsterdam vertoond en zijn er vitrines te bekijken met daarin materiaal over wereldberoemde Amsterdammers door de eeuwen heen, zoals Spinoza, Rembrandt, Anne Frank en Johan Cruijff.

Zoeken naar oude gegevens

In het Informatiecentrum en de Studiezalen staan medewerkers klaar om te helpen met een zoektocht naar gegevens over familie, huis of straat. Er is een speciale hoek ingericht om de Beeldbank te raadplegen. Deze wordt regelmatig uitgebreid met series foto's, bouwtekeningen en tekeningen. Uiteraard is het ook mogelijk te genieten van de topstukken in De Schatkamer. Met een handcomputer reist men door de tijd.

Gemeentearchief: Centraalstation

Week van de Geschiedenis

De Open Dag is een onderdeel van de Week van de Geschiedenis (30 oktober-7 november) waarin het thema `Typisch Amsterdams' wordt toegespitst op muziek. Tijdens deze week verzorgt Johan Giskes op 2 en 3 november, muziekhistoricus lezingen over de muziekgeschiedenis van Amsterdam.

© Gemeente Amsterdam