Ingezonden persbericht


Persbericht

DE MEEUW BOUWSYSTEMEN 75 JAAR

Aanstaande zaterdag, 30 oktober 2004, is het precies 75 jaar geleden dat de familie Meeuwissen zich vestigde in Oirschot en wagenfabriek De Meeuw begon.

In die 75 jaar ontwikkelde de onderneming zich, via landbouw- en bouwwagens, bouwketen en tijdelijke huisvesting, tot een toonaangevende leverancier van Industriële, Flexibele en Demontabele (IFD) bouwsystemen voor korte, middellange en lange termijn.

De Meeuw is marktleider in de Benelux. Vanuit vestigingen in Nederland (Oirschot en Zwolle), België (Willebroek), Duitsland (Neustadt-Wied) en Zwitserland (Oberriet en Rotkreuz) vindt afzet plaats in geheel Europa. Dit jaar zal de omzet circa 100 miljoen euro bedragen. Na enige relatief rustige jaren verwacht De Meeuw komend jaar weer groei.

De Meeuw realiseerde de afgelopen jaren aansprekende projecten voor onder andere ING, ABN Amro, Rabobank, Coca Cola, Akzo Nobel, NS, Heijmans, Overtoom, Rijksgebouwendienst en diverse gemeenten.

Zorghotel Rotterdam

De komende jaren wordt (tijdelijke) huisvesting voor gezondheids- en zorginstellingen in Nederland en België een belangrijke groeimarkt. Recentelijk werd aan De Meeuw opdracht gegeven voor het realiseren van een zorghotel van ruim 14.000 vierkante meter in Rotterdam. Dit zeer bijzondere zorghotel wordt medio maart 2005 opgeleverd (zie bijgevoegde artist impression).

Viering jubileum

Met alle circa 400 medewerkers én hun partners viert De Meeuw het 75-jarig jubileum zaterdag 30 oktober aanstaande in Oirschot. Op 31 oktober worden in het Amsterdamse Concertgebouw de relaties ontvangen. Op 4 november ten slotte zijn de toeleveranciers op het bedrijf in Oirschot te gast.

Toekomst

Hoewel een jubileum een mooi moment is om terug te kijken, blikt de directie liever vooruit. Het streven is een gezonde groei van 10% per jaar in de meest brede zin, als huisvestingsleverancier, en met behoud van de zelfstandige positie als familiebedrijf.

Oirschot, 26 oktober 2004



Ingezonden persbericht